Adj ajándékba egy kis jókedvet! Forrócsoki-kockák, személyre szabva

Egy jó kis forró csoki szuper egész télen, főleg, ha ilyen cuki, kockákba csomagolt verzióban kapja az ember, és nincs más dolga, csak forró tejet melegíteni hozzá.

Tökéletes ajándék, nemcsak azért, mert percek alatt összedobod, hanem mert aromákkal, gyümölcsökkel, esetleg egy kevés alkohollal vagy fűszerekkel tökéletesen testre tudod szabni. Aki diétázik, annak cukormentes csokiból olvaszd, aki imádja a csípőset, annak csilit, télrajongóknak mézeskalácsfűszereket, gurmanoknak mentát, narancshéjat vagy mandulaaromát keverj bele. És ha már nekiláttál, akár magadnak is ajándékozhatsz belőle párat.

Csak egy kis forró tej kell hozzá.
Csak egy kis forró tej kell hozzá.creacart

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 2 tábla jó minőségű csokoládé
  • ízlés szerint ízesítők és fűszerek
  • 2 evőkanál sűrített tej
  • 2 csipet
Recept idők

Olvaszd meg a csokit vízgőz fölött egy hőálló tálban, kis lángon, majd add hozzá a sót és a sűrített tejet is. Használhatsz tej-, fehér vagy étcsokit is, ízesítőnek pedig mehet hozzá a csili, fahéj, citrushéj, menta, mézeskalácsfűszer-keverék, vanília, kávé, karamell, esetleg egy kevés likőr. 

 A felolvadt és ízesített masszát töltsd kis jégkocka-, bonbon- vagy kisebb muffinformákba, és amikor dermedni kezd, állíts bele egy-egy kiskanalat vagy pálcát. Ha nagyon extrát szeretnél, még mielőtt teljesen megszilárdul, díszítheted csokicsíkokkal, pillecukorral, karamellmorzsával vagy cukorgyöngyökkel. 

Forró csoki variációk keményvonalasoknak és kibiceknek Forró csoki variációk keményvonalasoknak és kibiceknek

Mi más jöhetne ekkora hóban, mint három variáció forrócsokira.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Köret és főétel is lehet: gesztenyés kuszkusszal töltött padlizsán

Húsok mellé keleti hangulatú köret, vega és diétázó vendégek számára remek karácsonyi finomság ez a gesztenyével és áfonyával tálalt, jó sok fűszeres kuszkusszal megtöltött finomság.

2020. december18., 06:08

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Még egy klassz előétel az ünnepekre: gyors lazacos kosárkák

Akár karácsonyi vendégváró is lehet ez a finomság, de egy hosszabb menüsor előtt előételként is bevetheted. Ha téli hangulatúvá varázsolnád, egy kevés friss gyömbérrel és egy csipet szerecsendióval érdemes megtenned.

2020. december25., 06:28

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek