Brawn: Kézzelfogható hatásuk lesz a 2019-es szabályoknak - F1VILÁG.HU

Brawn: Kézzelfogható hatásuk lesz a 2019-es szabályoknak

HIRDETÉS
A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn azt mondja, a szimulációk alapján jelentős előrelépésre lehet számítani az előzések tekintetében a 2019-es évben az új technikai szabályok miatt.
Fotó: Red Bull Racing

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn azt mondja, a szimulációk alapján jelentős előrelépésre lehet számítani az előzések tekintetében a 2019-es évben az új technikai szabályok miatt.

A jelentős szabályváltozások ugyan csak 2021-től érkeznek az F1-be, ám már a következő idényre is módosítanak a versenyautók egyes elemein annak érdekében, hogy könnyebbé tegyék az előzéseket a versenyeken.

Leegyszerűsítik például az első szárnyakat, és módosítanak a hátsó terelőelemeken, fékcsatornákon, illetve bargeboard-elemeken is.

Ezeknek köszönhetően az autók könnyebben tudják majd követni egymást, Ross Brawn pedig azt mondja, a szimulációk bizakodásra adnak okot.

„Brazíliában ismét azt láthattuk, hogyha két autó közel azonos szinten teljesít, akkor az előzés majdhogynem lehetetlen” – fogalmazott a szakember.

„Emiatt ismét felmerült a kérdés, hogyan lehetne megkönnyíteni azt, hogy az elöl lévő autó elé kerüljünk. 2018-ban jelentős előrelépéseket tettünk a jövő évi technikai szabályok meghatározásában, főleg az olyan lényegi területeken, mint az első szárny. Az elmúlt néhány hétben pedig kidolgoztuk a legapróbb részleteket is.”

Fotó: Williams F1

„A szimulációk, illetve a csapatokkal közösen elvégzett munka alapján kézzelfogható lesz a hatás, habár pontosan tudjuk, valódi bizonyítékot erre csak a jövő márciusi Ausztrál Nagydíjon kaphatunk.”

Brawn rámutatott arra, a jövőre befejezésre kerülő változások csak a folyamat kezdetét jelentik.

„A bevezetésre kerülő módosítások egy fontos első lépést jelentenek, de nem feltétlenül végleges érvényűek a hosszabb távra szóló technikai- és sportszabályzat megalkotását tekintve.”

Hirdetés

„Egyfajta előétele annak, amit 2021-re meghatározunk, és nagyon örülünk annak, hogy már 2019-ben meg tudjuk valósítani őket. Ám kétségtelen, hogy nagy reményeket fűzünk ezekhez már rövid távon is.”

„Idén a Forma-1 igazán izgalmas versenyzést kínált, gondolok itt Bakura, Sanghajra, Silverstone-ra, Mexikóvárosra. És minden jel arra utal, hogy a következő évben ebből még több lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!