A körzeti orvos lehet a felelős a veronai busztragédiáért

2019 jan 4
Megosztás

Az illetékes körzeti orvost vélik felelősnek a veronai tragikus buszbalesetért a hatóságok, mert vezetni engedte a sofőrt, aki alvászavarokkal küszködött és a baleset előtti pillanatban feltehetőleg meghunyt. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Kiskunfélegyházi fuvarcég nem felelős a tragédiáért. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy körzeti orvost gyanúsítottként hallgattak ki a tizenhét halálos áldozattal járó 2017. januári veronai buszbalesettel kapcsolatban. A gyanúsítás ellen az orvos panasszal élt. 

Ő volt az, akit vezetésre alkalmasnak ítélte meg a busz sofőrjét, aki alvászavarral kezeltek. 

Két hét múlva lesz a 17 halálos áldozattal járó veronai buszbaleset második évfordulója. Az olasz ügyészség  hat vádlottat nevezett meg, köztük a busz magyar sofőrjét, V. Jánost, valamint az autópályaszakasz olasz mérnökét, a biztonsági elemek építését irányító műszaki hivatal vezetőjét és három olyan munkatársat, akik 25 évvel ezelőtt a biztonsági korlátok tesztelését végezték. A legutóbbi, decemberi tárgyaláson egyikük sem jelent meg a veronai bíróságon. A magyar nyomozásnak egészen december közepéig nem volt gyanúsítottja: a V. János számára orvosi alkalmassági igazolást kiállító házi orvos, D. Antal az első.