A tragédia állíthatja meg a kecskeméti gyorshajtókat?

2018 okt 6
Megosztás
karamból

Október 5-én, éjjel, a kecskeméti kiskörúton, a Malom-központi nagy kanyarban, a Hoffmann János utca sarkán óriási csattanásra riadtak fel álmukból a környéken élők. 

A zajt, a csikorgást, a gyorsulást már megszokták, már vele alszanak, de az óriási erejű becsapódásokat még nem.  

Most ez történt és szerencsére sem a járdán, sem az utca torkolatában nem állt senki. Így lényegében tragédia nélkül úszta meg a fiatalember a balesetet. Könnyebb sérülései lettek.

Évek óta folyik ez már a kecskeméti körúton. 

SZTK-kanyar, vissza kettő, padlógáz, Hornyik János utca, amelyet egy sajnálatos gázolás miatt most megtör a Piaristák téri gyalogátkelő fölé emelt közlekedési lámpa, majd lehet újra száguldani, nyomni neki egészen a Petőfi Sándor utcai körforgalomig. Aztán kezdődik elölről az egész, hiszen késő este már csak villognak a közlekedési lámpák. A körút végig van kamerázva, de ez sem számít, a rendőrök inkább napközben a kisebb utcákban állítgatják le az autósokat, az égőkészletet és az egészségügyi csomagot ellenőrzik, majd büntetnek. 

Aztán estére nyugovóra térnek, mind az utcán, mind a kamerák mögött.

Egy tragédiára fognak majd felriadni, de akkor már késő lesz.

Hozzászólások

Nagyon egyszerű a megoldás. Fekvőrendőrt kell építeni. Sok országban bevált módszer. Nem kell trafipax, nincs tőbb verseny.