Tetszett a cikk?

A 19. század harmadik negyedét idéző német történet előkészületei jövő hétfőn kezdődnek – hangzott el a filmet producerként jegyző apa-fia páros, Árpa Attila és Árpa József csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Petra Durst-Benning Die Samenhändlerin (A magkereskedőnő) című regényét dolgozzák fel a német ZDF közszolgálati televízió megbízásából. A mintegy másfélórás produkció várhatóan jövő tavasszal kerül a képernyőre, ezt követően futhat magyarországi csatornákon.

A rendező Michael Keusch, akinek nevéhez több Steven Seagal-film is fűződik, a stáblistán helyet kapott "a német Robert De Niro", Peter Sattmann, valamint több feltörekvő tehetség. A történet veleje a "felszínes házasság" és az igazi szerelem konfliktusa.

A 75 tagú – 230-250 helyi statisztával kiegészülő – stáb jövő hétfőtől június 6-ig készíti elő a forgatást, amely június 7-én kezdődik, és 12 napon át tart. A munkálatokat ötnapos bontás követi majd, ennyi idő alatt állítják vissza az eredeti városképet.

Győrt azért választották, mert vendégszerető a város, gyönyörű a környezet és nem viseli magán a modernség olyan jeleit, mint a villanyvezetékek, ráadásul apjának a Szigetközben van egy tanyája - mondta Árpa Attila. Közlésük szerint a regény története a Stuttgarthoz közeli Göttingenben játszódik, annak belvárosa azonban olyannyira átalakult, hogy nem lehetett ott leforgatni a művet.

Árpa Attila kitért arra is: a forgatás idején kissé átalakítják a legtöbb jelenet helyszínét, a Bécsi kapu tér házait például az 1860-70-es évek németországi városképére formálják, a tér közepén álló Kisfaludy Károly-szobrot pedig a filmben – számítógépes trükkel – egy szökőkúttal "helyettesítik" majd.

MTI Kult

Törőcsik Mari újra filmez

Mindössze 37 millió forintból, hat napig forog Törőcsik Mari főszereplésével és Novák Emil rendezésében az Ideje az öregségnek című televíziós monodráma. A filmet, amelyet Erdélyben, a tordai sóbányában és Budapesten vesznek fel, várhatóan ősszel fogja vetíteni a készítését finanszírozó Duna TV.