szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kijön majd belőlük egy ovis csoport?

Miközben a rajongók a Skywalker család történetének zárását várták 2019 végén, a Disney+ csatornán elindult a The Mandalorian. A Csillagok háborúja univerzumában játszódó sorozat egy öt évvel A jedi visszatér utáni történetet mesél el, főszereplője egy magányos fejvadász, aki egyik küldetésén összetalálkozik egy gyerekkel abból a fajból, amelyhez Yoda mester is tartozik.

A rajongók zöme azonnal beleszeretett a kis lénybe. Jobb híján Baby Yodaként kezdték emlegetni, és a róla készített mémekkel elárasztották az internetet.

Most úgy tűnik baby Yodának riválisa akadt, ugyanis felbukkant Baby Jabba. (Jabba, a hutt eredetileg egy gonosz gengsztervezér.)

Igaz, ez a baba nem hivatalos tagja az univerzumnak, egy művész, Leonardo Viti készítette. A figurát már 2019 végén bemutatta a követőinek, viszont az internet népe csupán most fedezte fel.

A hard core rajongóknak jutott eszébe, hogy szerepelt már egy "Baby Jabba" a Csillagok háborúja-univerzumban, de őt Rottának hívták, és A klón háborúk című animációs sorozatban szerepelt:

Hogy a kis hurkalény mennyire aranyos, mindenki eldöntheti maga, a netezők egy része már elolvadt tőle. Mások nyilván mémekkel illusztrálták, mit szól Baby Yoda ahhoz, hogy osztoznia kell a figyelmen.

Sőt, a kis Kylo Rennel is megversenyeztették őket:

Minket már csak az érdekel, mikor érkezik Baby Csubakka.