0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 23.

Átalakultak a FruitVeB tagszervezetei

Az európai uniós jogszabályoknak megfelelően a FruitVeB két tagszervezete közgyűlésén döntött átalakulásáról a Szent István Egyetem Budai Campusán. A Gyümölcstermesztők Országos Szövetsége (GYOSZ) Magyar Zöldség-Gyümölcs Termelők Egyesülete néven folytatja tevékenységét, a Zöldségtermesztők Országos Szövetsége (ZOSZ) pedig Magyar Zöldség-Gyümölcs TÉSZ-ek és Kereskedők Egyesület elnevezéssel.

Az átalakulási folyamat második lépéseként mindkét szervezetben tisztújításra is sor került. A Magyar Zöldség-Gyümölcs Termelők Egyesülete közgyűlésén Apáti Ferencet választotta elnökévé. Az elnökség tagjai: Gubacsi Zoltán, Dorcsinecz Balázs, Volenszki Tamás és Varga István. A felügyelőbizottság elnöke Thurn László, tagjai Gara Miklós, Szukics József.

A  Magyar Zöldség-Gyümölcs TÉSZ-ek és Kereskedők Egyesülete elnöke pedig Nagypéter Sándor lett. Az egyesület elnökség tagjai: Családi János, Kelemen Péter, Somfai Sándor és Nagy József. A felügyelőbizottság elnöke Sütő Mária, tagjai Németh Márta és Thurn László.

A közgyűlések alkalmat adtak arra is, hogy az egyesületek megválasszák azokat a küldötteket és pótküldötteket, akik a FruitVeB-ben képviselik majd az egyesületet és annak tagjait. A küldöttek, pótküldöttek névsora olvasható a FruitVeB holnapján.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu