0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 23.

Ő így vadászik: természetfilmes magyar siker – videó

Különdíjjal tért haza a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválról Budavári Roland Barnabás. A 18 éves somogyi fiatal Ahogy én vadászok című alkotását díjazták.

– Két nyáron át készült a film. Jártam az erdőket, az őzek nászát próbáltam filmezni. Nem volt egyszerű megtalálni az állatokat, főleg, hogy olyan látási viszonyok legyenek, hogy a felvétel élvezhető legyen – mesélte Budavári Roland a sonline.hu-nak.

Hozzátette: a forgatókönyvet is ő írta, amelyet édesanyjával is átnézetett, a felvételek készítésekor pedig édesapja volt segítségére.

Filmjéért a Kárpát-medencei Természetfilm Szemlén különdíjat kapott. Az oklevél mellé meghívást kapott Máté Bence leshelyeire filmezni.

youtube://v/kuT04uBzT20

 

– Hat éves korában azt mondta, hogy vadász lesz. Kis fényképezőgépével a nyakában járta az erdőt. Nagyon elhivatott és ambiciózus. Óriási elismerés, hogy tizennyolc évesen egy nemzetközi fesztivál különdíját kapta meg – mondta el Roland édesanyja, Budaváriné Pál Melinda.

„Nagy meglepetés volt a díj, nem számítottam rá. Nagyon örülök, mert ez a film különösen közel áll hozzám. Örülök, hogy a kis falum nevét és a körülötte lévő erdőt és annak állatvilágát be tudtam mutatni nemzetközi porondon”

– tette hozzá Budavári Roland, aki a nemzetközi fesztiválon 2016-ban a szarvasbőgésről készült filmjéért A legfiatalabb alkotó különdíját kapta meg a Magyar Művészeti Akadémiától. Budavári Roland most érettségizett a szőcsényi Széchenyi Zsigmond Szakközépiskolában, de marad még itt egy évre, elvégzi az erdészeti és vadgazdálkodási technikumot is.

Forrás: sonline.hu