0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Evett már Ön füstölt dinnyét?

Will Horowitz, New York-i séf különleges étellel, sóban szárított, füstölt görögdinnyével kápráztatja el vendégeit a Ducks Eatery étteremben. Az étel külsőre teljesen úgy néz ki, mint a marhasteak vagy füstölt sonka, íze azonban semmihez sem fogható.

Will Horowitz által fémjelzett étterem füstölt húsételeiről híres, és a vegetáriánus, valamint a vegán vendégek számára is szeretett volna valami különlegeset nyújtani.

Elmondása szerint az ételt ugyanúgy kell előkészíteni és elkészíteni, mint a füstölt sonkát. A meghámozott dinnyét 4-6 napig koriándert, sót és oregánót, valamint tölgyfahamut tartalmazó oldatban áztatja. A dinnye a sós oldattól elveszti víztartalma nagy részét. Ezt követően fél napig füstülő sütőben (smoker) füstöli. A fahamutól a gyümölcshús szerkezete puha, bőrszerű lesz. Beirdalás után olívaolajból, rozmaringból készült saját, titkos páclével serpenyőben párolja.

Egy füstölt-pácolt görögdinnye 4-5 főnek elegendő étel, az étteremben 75 dollárért kínálják.

Herrine Ro, a Food Insider gaszto-újságírója szerint külsőre úgy néz ki, mint egy nagyon nyers bélszín. Íze a füstölt húséra emlékeztet, de emellett savanykás és édes is. Állaga ruganyos, a felszínén karamellizálódott, kissé ropogós réteggel. Akár egy vegán steak!

A Food Insider videóját itt tekintheti meg.

Forrás: Food Insider