0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 25.

„Békés” fogásokkal készül a szakács a világkupára

Egyéniben indul a következő nagy nemzetközi megmérettetésén Fodor Mihály olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, békéscsabai mesterszakács, a megyeszékhelyi Kornélia étterem és a Kornélia Grill&Bár séfje.

A szakember a négyévente megrendezésre kerülő, ötnapos luxembourgi Culinary World Cup versenyen képviseli Békés megyét – írja a beol.hu. A szakember egy, a Hungarikum Programiroda által a munkahelyére szervezett sajtótájékoztató keretében számolt be a versenyfelkészülésről hétfő délután.

Fodor Mihály elmondta, hosszú hónapok óta készül a jelentős eseményre. Tavasszal például részt vett nézőként, szurkolóként a rangos Bocuse d’Or versenyen azért, hogy megnézze az aktuális trendeket. Mint fogalmazott, a világversenyek folyamatosan változó világában ajánlott mindig követni az aktualitásokat.

A luxemburgi bajnokságra a legjobb eredmény elnyerésének reményében utazik november 23-án, ahol néhány napi akklimatizálódás után 27-én mutatja meg tudását.

Az ételsorban főleg magyar, Békés megyei alapanyagokat használ fel. Többek között őzgerincet készít, de a megyei vadász-szövetség felajánlása által nyúl is szerepel a listán, sőt, a gyomaendrődi bivalysajtot is megismerheti a 24 fős zsűri.

Miklós Beatrix, a Hungarikum Programiroda igazgatója kiemelte, összesen 53 ország mintegy 2 800 nevezője vesz részt csapatban vagy egyéniben a bajnokságon. Hozzátette, minden nap élőben bejelentkeznek a helyszínről.

Fodor Mihály a megmérettetés után sem pihen. Egyenesen Brüsszelbe utazik, ahol a nagykövetségen egy hungarikum fotókiállításon belül készít ételeket segítőjével, Szólik Tamás Márkkal.

Forrás: beol.hu