0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Másfél tonnás fogással büszkélkedhet a szerencsés magyar horgász

Nyereményjáték-sorsolással zárult a Magyar Horgászkártya igénylésének opcionális időszaka: az addig regisztráltak egyebek mellett autóval és nagy értékű külföldi horgászutazásokkal gazdagodtak. A MOHOSZ adatai szerint eddig 163 500-an igényelték a januártól kötelezővé váló kártyát.

Mint azt már korábban megírtuk, 2019. január 1-től minden állami horgászjegyet kiváltani szándékozó horgász számára kötelezővé válik az eddigi, papíralapú horgászigazolvány lecserélése az új, plasztik horgászkártyára. Az idei év szeptember 1-e és december 4-e közötti opcionális regisztrációs időszakban 185 ezer horgász adta meg adatait a nyilvántartásba vételhez, 163 500-an pedig már meg is igényelték a horgászkártyájukat. A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) friss közleményében azt írja,

heti 20 ezer kártyát gyártanak és postáznak folyamatosan a sikeresen regisztráló, kártyadíjat befizető horgászoknak.

„Mivel az eddigi évek tapasztalatai alapján legtöbben februárban váltják ki az éves jegyeiket, a MOHOSZ azt javasolja, hogy a sorban állás elkerülése érdekében, aki teheti, legkésőbb januárban végezze el a regisztrációt akár online, akár személyesen” – írja a szövetség. Fontos továbbá, hogy azok, akik sikeresen regisztráltak, éppen ezért rendelkeznek a nyilvántartásba vételt igazoló azonosító számukkal, azonban horgászkártyájukat még nem kapták meg, már most kiválthatják a 2019. évi állami horgászjegyüket.

Regisztrálni és a kártyát igényelni egyebek közt a www.mohosz.hu oldalon található online felületen, illetve az állami horgászjegy-értékesítésben részt vevő horgászszervezeteknél és azok regisztrációs pontjain lehet.

A MOHOSZ közleményében kiemeli: a napokban tartották meg az opcionális időszakban regisztráltak nyereményeinek sorsolását – a szerencsések összesen bruttó 20 millió forint értékben vihettek haza ajándékokat. A nyereményjáték fődíját – egy Toyota RAV4 Hybrid személyautót – Blahó László ászári horgász nyerte, a kétszemélyes floridai horgászüdüléssel pedig a kiskunlacházi Maláta József családja gazdagodott. A szövetség ezek mellett 3 európai és 5 belföldi horgásztúrát, 5 nagy értékű telekommunikációs eszközt, 10 darab jelentős összegű horgászutalványt és 25 darab 2019. évi országos területi horgászjegyet sorsolt ki a regisztráltak között.

A regisztrációval és a kártya igénylésével kapcsolatban a munkanapokon 8 órától 16:30-ig hívható telefonos ügyfélszolgálaton is érdeklődhetnek a horgászok: +36 59 3244 32

Forrás: Magyar Mezőgazdaság