0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 26.

Már biotea is van

Zöldségek, tojás, tej és hús után már az élvezeti cikkek piacán is egyre terjednek a bioélelmiszerek, így hamarosan a biotea, valamint a biominősítésű egyéb termékek is az asztalra kerülnek.

Alternatív fogyasztási szokásrendszerből, a vásárlók szűk körére jellemző különutasságból mára meghatározó piaci szegmenssé vált a biotermékek forgalma. A világszerte növekvő szegmens ma már nem csupán a jól ismert zöldségféléket és alapvető tojást és húsokat jelenti, hanem az élvezeti cikkeket, így a csokoládét, kávét és teát is. A Németországban már jól ismert „biotea” most Magyarországon is megjelenne.

Bio minőségű szálas teákat hozna Magyarországra ugyanis egy cég, amely a Németországban már jól ismert Bioteaque termékeivel elsősorban a hazai szállodákat, éttermeket és cukrászdákat célozná meg – mondta el lapunknak Chlebik Tamás.

A német anyacég kizárólagos hazai partnereként dolgozó vállalkozó hozzátette: a nyugati országokban már egy szélesebb kör keresi a szálas teákat, amely egy komolyabb minőségi kategóriát jelent, mint a széles körben ismert filteres tea. „Régi szakmai tapasztalat, hogy a szálas tea a hajórakomány tetejéről származik, a filteres tea pedig az aljáról összesöpört termék” – fogalmazott.

A szóban forgó teák Dél-Afrikából, Indiából, Kínából, Japánból és Srí Lankáról származnak – tette hozzá, aki szerint nem csak a gazdagok, hanem az igényes középosztályt fogadó szállodák és éttermek jelentik a partnereket. A program elengedhetetlen része a marketing is, különösen a közösségi médiában igyekeznek előre törni a „biotea” hírével – tette hozzá.

Ahogy egyre nagyobb teret hódít az intenzív mezőgazdaság és az iparszerű élelmiszertermelés, ezzel párhuzamosan világszerte növekszik a bioélelmiszerek forgalma is, mintegy válaszul az előbbi jelenségekre.

Az európai bioszegmens sokat fejlődött az elmúlt évtizedekben, ma már korántsem néhány elkötelezett „hívő” jelenti a fogyasztókat. Mégis, a bio hiába tette be a lábát a legkomolyabb bevásárlóközpontokba és a vendéglátásba, hiába lett a mindennapok része, képtelen kielégíteni a fogyasztói igényeket – egyszerűen nincs elég bioélelmiszer. Éppen ezért számos új szereplő igyekszik megjelenni ezen a speciális piacon Magyarországon is.

Forrás: