0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Vidékfejlesztési támogatással újult meg két közösségi központ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

A vidékfejlesztés, a vidéki térség felzárkóztatása kiemelt fontosságú a kormány politikájában, amelyet a Tiszaadonyban és Kérsemjénben pályázati támogatással megvalósult közösségi házak fejlesztése is bizonyít – hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

A Vidékfejlesztési Program keretében a 2020-ig tartó uniós támogatási időszakban jelentős forrás jut mind a helyi infrastruktúrák, mind pedig a lakosság számára elérhető szolgáltatások fejlesztésére.

A közel 700 fős Tiszaadonyban 95 százalékos támogatással, mintegy 31 millió forint felhasználásával kerülhetett sor egy közösségi ház kialakítására, illetve az épület új funkcióinak betöltéséhez szükséges eszközök beszerezésére. A csaknem 300 lelket számláló Kérsemjénben pedig közel 27 millió forintos támogatással lehetőség nyílt a művelődési ház energetikai felújítására, valamint funkcióbővítésére.

A beruházásoknak köszönhetően a települések a mai kornak megfelelő, minden igényt kielégítő, valódi közösségi központtal bővülhettek, amelyek ideális környezetet jelentenek majd a lakosság számára a kikapcsolódáshoz és a hasznos időtöltéshez.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy az Irányító Hatóság a Vidékfejlesztési Program keretében mintegy 1300 milliárd forintról hozott döntést 2018 év végére, amelyből ez idáig az önkormányzatok közel 80 milliárd forint megítélt támogatásban részesültek.

Forrás: AM Sajtóiroda