A Párbeszéd parlamenti frakciójának tagjai arra kérik az Országgyűlés vezetőit, hogy fordítsák jótékony célokra a tőlük elvont tiszteletdíjat. A képviselőcsoport azt szeretné, ha a kilakoltatás előtt álló, illetve már kilakoltatott családokat segítenék a pénzből.

A Párbeszéd politikusai azt követően tartottak sajtótájékoztatót, hogy a parlament kedden csökkentette harminchat ellenzéki országgyűlési képviselő tiszteletdíját a tavaly december 12-i plenáris ülésen történtekkel összefüggésben, ahol a munka törvénykönyvének módosítása miatt tiltakoztak a politikusok.

Fizetésük megvágása miatt az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul a Párbeszéd – videó

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. február 19-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Szabó Tímea frakcióvezető visszautasította, hogy december 12-én erőszakot követtek volna el az ülésteremben és megsértették volna Ház méltóságát. Szavai szerint a jogállamiságot védték azzal, hogy elállták az elnöki pulpitusra vezető utat. Hozzátette, hogy

az ülés alatt a fideszes politikusok "számos alkalommal követtek el erőszakot", mert lökdösték és szidalmazták az ellenzéki képviselőket.

Szabó Tímea azt mondta, hogy a Ház méltóságát nem ők sértik meg, hanem Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök, illetve a Fidesz-KDNP politikusai, akik nyolc éve nem hallgatják meg az ellenzék javaslatait és leépítik a jogállamiságot.

A frakcióvezető bejelentette, hogy a tiszteletdíjuk csökkentése miatt az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak.

Hangsúlyozta, hogy ha visszakapják a pénzt, akkor azt jótékony célokra fogják felajánlani. A képviselő egy másik témában feltett kérdésre azt válaszolta, hogy az Orbán Viktor által bejelentett családvédelmi akciótervvel az a problémájuk, hogy az csak azoknak a jómódúaknak segít, akiknek nincs szükségük segítségre.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
Teljesen igazuk van, hiszen ez még a narancsnyik (ILLLEGÁLIS!) törvénykezés szerint IS, TÖRVÉNYTELEN ELJÁRÁS!!!
kishonda
Kövérnek már rég a gumiszobában lenne a helye!
bence
kövér elvtársat ezért felelősségre kell vonni !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.