A bűnszervezet irányítóit országos akcióban a NAV kommandósai fogták el

Több száz munkavállalót mozgatott országszerte, de a közvetített takarítók és biztonsági őrök után nem fizetett se adót, se járulékot, ráadásul még az áfával is trükközött a munkaerő-kölcsönző cég.

A bűnszervezetként működő, 25 cégből álló láncolat több mint másfél milliárdos kárt okozott a költségvetésnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 20 gyanúsítottal szemben javasol vádemelést.

A pécsi központú, vagyonvédelemmel, takarítással és munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégháló Budapesten, Pécsett, Szekszárdon, Baján, Szegeden, Debrecenben és Kecskeméten vállalt megbízásokat több száz munkavállalóval. A közvetített munkaerő után azonban az adókat és járulékokat, valamint a szolgáltatás áfáját sem fizették be. A dolgozókat ugyan bejelentették, de bevallást nem nyújtottak be utánuk – közölte a NAV.

A bűnbanda szervezettségét jól mutatja, hogy egy komplett könyvelőirodát tartottak fenn a trükkök eltüntetésére, amit az egyik elkövető volt felesége irányított. De a munkába beszerveztek egy banki alkalmazottat is, aki az újonnan alapított cégek bankszámláinak nyitásánál tette „gördülékenyebbé” az ügymenetet. A gyanúsítottak között van egy budapesti ügyvéd is, aki a fiktív cégbejegyzéseket intézte.

Bűnbandát kaptak el a hatóságok

A bűnszervezet irányítóit végül országos akcióban a NAV kommandósai fogták el,

a nyomozók mintegy 50 helyszínen tartottak házkutatásokat, tucatnyi gyanúsítottat vettek őrizetbe. A költségvetésnek okozott 1,6 milliárd forintos kár megtérülésére többek között ingatlanokat, bankszámlákat zároltak és készpénzt, luxusautókat foglaltak le.

A NAV bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás megalapozott gyanújával, és húsz gyanúsított elleni vádemelési javaslattal adja át az ügyet a Baranya Megyei Főügyészségnek.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Minden orbánista egy utolsó szarkeverő, lopós, hazug, hazaáruló disznó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reagens
@Macskaszem: Drágám! Rosszul tudod! Minden liberális bűnmentegető!
Macskaszem
Minden orbánista egy utolsó szarkeverő, lopós, hazug, hazaáruló disznó.
Csizmás Kond
...és azokat az embereket akinek így ellopták az adójuk után járó pl. nyugdíjbefizetést azokat ki kárpótolja ?
csak úgy....
@Csizmás Kond: gondolom,még gondolkozol! egy jogállamban hasonló kérdés ?
terlasz
Jövök ide nagy bizakodva és már megint a nagy csalódás, mert nem a legnagyobb bűnbanda (Orbán-maffia) nevét látom kiírva!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.