Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász a szeptemberben sorra kerülő szombathelyi világkupaversenyen tér vissza a vállsérülése miatti, több mint kétéves kihagyást követően.

Berki Krisztián kétéves kihagyást követően visszatér
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar szövetség csütörtökön jelentette be, hogy az UTE olimpiai, világ- és Európa-bajnoka indul a szeptember 6. és 9. között sorra kerülő eseményen, egy héttel korábban az országos bajnokságon viszont még nem versenyez.

A 34 éves lólengés-specialista 2017 áprilisában ezüstérmet nyert a kolozsvári Európa-bajnokságon, azóta viszont makacs vállfájdalmai miatt nem versenyzett, sőt két operációra is szüksége volt.

Biztosan nem lesz ott viszont a szombathelyi vk-versenyen, illetve októberben a stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon Dévai Boglárka, aki tavaly augusztusban a glasgow-i Európa-bajnokságon aranyérmet nyert ugrásban, ám ezt követően egy lábujjsérülés miatt műtétre volt szüksége. A kórházban bakteriális fertőzést kapott, és a szövődmények miatt hónapokig járni is alig tudott, de felépült, és néhány hete újra edzésbe állt.

A vasi megyeszékhelyen a magyar színeket hat férfi és négy női tornász képviseli, sőt a rendező országnak lehetősége van versenyen kívül is indítani sportolókat. Az eseményen több mint harminc ország több mint 150 versenyzője szerepel majd.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.