Amit néhány napja megírt a Szabad Pécs, azt tegnap részben megerősítette a Fidesz: Őri László tényleg búcsút int a pécsi közgyűlésnek. Megpróbálunk tevékenységéhez méltó módon elköszönni az alpolgármesteről, miközben sejtjük, hogy a kormánypártok továbbra is számítanak a tálentumaira.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Be kell vallani, elmorzsoltam néhány könnycseppet ennek az anyagnak az összeállításakor, hiszen rengeteg nosztalgiázásra alkalmas pillanatot köszönhetünk a jelenlegi alpolgármesternek.

Bár ezeken ritkán lehettünk jelen, hiszen meghívó általában csak a baráti „sajtónak” járt. Így, elsősorban sajtóközleményekből és a politikus méltán népszerű, cikkünk írásakor 421 követőt számláló Facebook-oldaláról szedtük össze a fotódokumentumokat, de azért vannak itt még azon melegében félretett audiovizuális tartalmak is.

Országos hírnév

Az alpolgármester Csizi Péter és Hoppál Péter országos porondra léptetése után kapott esélyt bizonyításra a Fidesztől. A fentebb látható – sajtóközleményben kiküldött, 2015-ös – képen még valóban hiányzott a kamerarutin, azóta tán egy képfelvevő szerkezet sem örökíthette meg az alpolgármester tarkóját. Viszont még ez a rossz szög sem akadályozhatta meg, hogy a tehetség utat törjön magának: a teljes képsorozatnak köszönhetően annak idején még a cink.hu-t is megjárta, azaz országos nyilvánosságot biztosított a politikus szárnypróbálgatásainak.

Micsoda kontraszt

Ezen a viszonylag friss fotón érződik csak igazán, hogy az elmúlt években mennyire beérett a politikus. Mintha megtekintést tanítana mesterfokon egy erre szakosodott fideszes háttérintézményben. A helyi politikában kevésbé jártasaknak eláruljuk, hogy az Őri Lászlótól balra látható padavan Decsi István alpolgármester. Érdekesség még, hogy információink szerint egyikük neve sem merült fel komolyan, mint Páva Zsolt lehetséges utódja. A másik érdekesség, hogy a kép csalóka sugalmazásával ellentétben Őri László nem bőrgyógyász, hanem jogász doktor.

NER-divat 100%-on

Ha egy csepp kétségünk lett volna azzal kapcsolatban, hogy választott képviselőink szeretnek-e dolgozni, akkor mindig érdemes elővenni ezt a fotó. Ugye, hogy ugye? A nem éppen enyhén neres-tiborczos pufit nem csak az alpolgármester, de esetleges utódja is láthatóan szívesen viseli egy kis ásó-kapa nagykalandhoz. A képen látható eszközök viszont annyira újnak tűnnek, hogy korábban talán még egy hivatali embernek sem törték fel a kezét. Legközelebb talán munkavédelmi kesztyűbe is invesztálhatna a párt…

Díszbe öltözik a szív

Őszintén gyűlölöm a vertikális fotókat, de egyszerűen megkerülhetetlen volt ez az alkotás. Egyszerre ünnepélyes, mégis visszafogott. Természetes, mégis művészi. Meghitt és közben szuggesztív. Sokáig tudnák még elemezni, egyetlen hibája, hogy nem a híres Hoppál-féle dísz került a fára, de ennek a hibusnak meg is lett ugye a böjtje.

És akkor Őri László megtekintette a virtuális valóságot

Őri László megtekinti a virtuális valóságot

Őri László megtekinti a virtuális valóságot – Coub – The Biggest Video Meme Platform by Ervin Gűth

Őri László és a PécsTV felhőtlen viszonya, rögtön a városi tévé újraindításakor elkezdődött, ez ebből a felvételből is látható. Egyáltalán nem biztos, hogy a képsorokat magyarázni kellene, mivel a lényeg az alcímben olvasható. Mindenesetre ebből a pár filmkockából is kiderül, hogy Őri László valami olyasmit tud, amit kevesen. Sőt, ez a forradalmi virtuális megtekintés új távlatokat nyithat a politikai megtekintés műfajában, hiszen már ki sem kell menni a pusztába megtekinteni egy új kaput. Elég csak őszintén, kíváncsian megtekinteni ott és akkor, amikor és ahol kell.

Nagy kihívások várnak

Ahogy a cikk elején is jeleztük, úgy tudjuk, hogy Őri László politikusi karrierjét a megyei közgyűlésben folytatja. Bár kérdésünkre ezt még nem erősítette meg, azt sejtük, hogy a jövőben is nagy kihívásokat kell majd leküzdenie:

Nagy kihívás

Nagy kihívás – Coub – The Biggest Video Meme Platform by Ferenc Nimmerfroh

Ehhez sok sikert kíván a Szabad Pécs szerkesztősége a jelenlegi alpolgármesternek!

KategóriákPOP