Sebességet váltott a Fidesz Pécsett, azt követően, hogy nem túl régen bejelentették, hogy a pécsi szervezet Vári Attilát indítaná polgármesterjelöltnek, s hogy hétfőn bejelentették, hogy az ÖPE is csatlakozik a választási szövetséghez, kedden délután már a képviselői listát is közzé tették.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Nincs meglepetés, amint előrejeleztük, az ÖPE által bemutatott hat képviselőjelölt kapott helyet a 18 pécsi választókörzetben Kőváriék részéről.

Itt a Fidesz Pécsi Elnökségének teljes közleménye:


„Ők fognak össze a pécsiekért 

A pécsi emberekért és a város fejlődésének garantálásáért, az eddig elért eredmények megóvásáért a Fidesz és a KDNP az Összefogás Pécsért Egyesülettel választási szövetséget kötött, megnevezték Vári Attila közös polgármesterjelölt mellett a 18 választókerületben a szövetség önkormányzati képviselőjelöltjeit is.

A lista összeállításánál és a képviselők kiválasztásánál a legfontosabb irányelv az volt a szövetség számára, hogy ambiciózus, a helyi társadalom és közügyek iránt érzékeny, a fenntartható városfejlesztésben elkötelezett emberek szerepeljenek az együttműködésben.

A kiválasztási folyamat végén egy erős, elhivatott, motivált szakértői csapat jött létre, amelynek tagjai egytől egyig képesek megállni helyüket majd a pécsi közgyűlésben, s akik szívügyüknek tekintik Pécs fejlődését, az eddigi eredmények megvédését.

A szövetség listáját vezető Vári Attila, Pécs polgármesterjelöltje úgy nyilatkozott a listán szereplőkről, hogy „bajnokcsapathoz méltó közösség állt össze olyan lokálpatrióta jelöltekből, akik alkalmasak a várost a XXI. század győztesévé tenni”. 

 2019. ÉVI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK 

A FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség (FIDESZ) pécsi szervezete, a Kereszténydemokrata Néppárt pécsi szervezete (KDNP) és az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) szövetségének közös egyéni képviselőjelöltjei Pécsett: 

1.övk: Berényi Zoltán (ÖPE-FIDESZ-KDNP) 

2.övk: Czimmer Tamás (KDNP-FIDESZ-ÖPE) 

3.övk: Haász János (FIDESZ-KDNP-ÖPE) 

4.övk: Vozár Pál (ÖPE-FIDESZ-KDNP) 

5.övk: Dr. Csizmadia Péter (FIDESZ-KDNP-ÖPE) 

6.övk: Herbert Gábor (FIDESZ-KDNP-ÖPE) 

7.övk: Kővári János (ÖPE-FIDESZ-KDNP) 

8.övk: Hári József (FIDESZ-KDNP-ÖPE) 

9.övk: Barkóczi Csaba (FIDESZ-KDNP-ÖPE) 

10.övk: Bognár László (FIDESZ-KDNP-ÖPE) 

11.övk: Decsi István (FIDESZ-KDNP-ÖPE) 

12.övk: Dr. Kapusi Tibor (FIDESZ-KDNP-ÖPE) 

13.övk: Kövesi Mária (FIDESZ-KDNP-ÖPE) 

14.övk: Tóth Róbert (ÖPE-FIDESZ-KDNP) 

15.övk: Dr. Kamarás Péter (KDNP-FIDESZ-ÖPE) 

16.övk: Beke Zoltán (FIDESZ-KDNP-ÖPE) 

17.övk: Varga Péter (ÖPE-FIDESZ-KDNP) 

18.övk: Varga Zsanett (ÖPE-FIDESZ-KDNP) 

KategóriákMETÁL