Dedós hisztinek is tűnhetne, amit a Fidesz-KDNP-ÖPE politikusa művel, amire elég legyinteni, csak hát mégis van tétje.

Dedós hisztinek is tűnhetne, amit a Fidesz-KDNP-ÖPE politikusa művel, amire elég legyinteni, csak hát mégis van tétje. És az is igaz, hogy van, amiben konkrétan igaza van az ex-polgármesterjelöltnek.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Kezdjük azzal, hogy Kővári szebb napokat látott egyesületét valóban 17 évvel ezelőtt alapították. Polgári körként, polgári értékekre alapozva és ehhez Orbán Viktor és politikai marketingesei adtak ihletet. Nehéz ezzel vitatkozni, nem is kell.

De, hogy egy kicsit más kontextusba helyezzük ezt a több mint másfél évtizedes tényt: ennyi idő alatt az

Összefogás Pécsért Egyesületnek nem sikerült még 1000 követőt sem összeszedni a Facebookon.

Nem akarok igazságtalan lenni, hiszen a Facebook két évvel az ÖPE után született, ráadásul a legnépesebb közösségi oldal magyar halmaza csak kb. 10 éve kezdett el igazán bővülni. De az a kevesebb mint 1000 követő mégiscsak beszédes. Akkor is az lenne, ha egyéves lenne csak a párt hivatalos oldala. Az is éppen ilyen beszédes, hogy Kővári János – ÖPE képviselő hivatalos oldala még 300 követőt sem fogott meg. Nyilván nem a Facebook a legobjektívabb indikátor, de azért ez is egy indikátor a párt és a politikus támogatottságát illetően. Ami pedig azt is mutatja, hogy milyen hiteles (néha ellenzéki, néha nem ellenzéki) arculatot tudott kialakítani ebben a nem éppen rövid és kihívásokkal, de sikerekkel is teli időszakban.

De Kővári politikusként kellően rugalmas, így a Fidesznek is köszönhetően még jó ideig velünk lesz. Rugalmasságát az is jól bizonyítja, hogy pár hónapja, még azt mondta, hogy aki vele velük választási szövetséget köt, annak azt is el kell fogadnia, hogy ő lesz a polgármesterjelölt. Nos… Polgármesterjelöltséget úgy tűnik nem sikerült kialkudni, de arra azért alkalmasnak tűnik a politikus, hogy Vári Attilának a piszkos ügyekkel ne kelljen foglalkoznia.

De még ennél is többet árul el Kővári hitelességéről, hogy országgyűlési képviselőként a Fidesz frakció soraiban ülve 2010 és 2014 között egymás után fogadta el a demokráciát egyre tovább erodáló Orbán-féle „vívmányokat”. Amik végül az ún. illiberális demokráciában (de maradjunk inkább a kleptokrácia meghatározásnál) csúcsosodtak ki. És ezeknek a folyamatoknak „köszönhetjük” az új és többször módosított választási törvényeket, amik nélkül 2014-ben és 2018-ban sem lett volna kétharmada a Fidesznek.

És ezeknek a törvényeknek „köszönhetjük” a kamupártok tömegét, az eltékozolt milliárdokat. Szóval, teljesen jogos, amikor Kővári arról panaszkodik, hogy:

Ennyi erővel ma Magyarországon akár egy bűnszövetkezet is állíthat jelölteket, ha be van jegyezve a Bíróságon, és kitölti a formanyomtatványt a képviseletre jogosult aláírásával.

Jó reggelt, Kővári János, ezt a Fidesz a maga aktív közreműködésével tette lehetővé!

Nem utolsó sorban hozzátéve azt is, hogy a legnagyobb mai magyar bűnszövetkezet éppen az ÖPE szövetségese.

KategóriákPUNK