Nem kérdés, hogy a Volkswagen elsősorban presztízs célból készítette el tisztán elektromos versenyautóját, az ID. R-t: a német óriáskonszern a projektautóval minden bizonnyal alá szeretné támasztani, hogy milyen sok potenciál rejlik az elektromos technológiában, aminek kapcsán még mindig sokan szkeptikusak.

Az idén bemutatott ID. R már eddig is számos komoly rekordot bezsebelt – többek között a Zöld Pokolban és Goodwoodban, ahol nem mellesleg egy korábbi F1-es versenyautó idejét szárnyalta túl –, a júliusi goodwoodi hegyi felfutón pedig már előre bejelentették a gyáriak, hogy rövidesen egy újabb rekorddöntésre készülnek: az aktuális kihívás a Kínában található, 10 km hosszú és 99 kemény hajtűkanyarból álló Tianmen Shan Big Gate Road nevű legendás út meghódítása.

A kínaiak a szerpentint – amely a világ egyik leghíresebb útja, amit minden évben turisták milliói csodálnak meg – különben a helyiek a Mennyország kapujaként emlegetik. A Tianmen Shan Big Gate Road 200 méteres tengerszint feletti magasságról indul és egészen 1.300 méterig emelkedik – nem mellesleg pedig nem járható a forgalom számára.

Egy biztos: a mindössze 1,1 tonnát nyomó, közel 700 lóerős elektromos Volkswagen ID. R, amit a kínai megmérettetéshez a gyáriak egy egyedi piros-fekete ruhába öltöztetnek a kínaiak előtt tisztelegve (a gép eddig kék-fekete színekben pompázott), garanráltan pillanatok alatt le fogja küzdeni a kemény szerpentint. Sok sikert kívánunk neki(k) és várjuk a videót a szeptemberi hegyi felfutóról!