A legújabb pletykák szerint az Audi mérnökei már gőzerővel fejlesztik az R8 sportautó utódjának elektromos változatát, ám ezt nem egyedül teszik: a négykarikások állítólag az igencsak komoly elektromos szuperautókat gyártó horvát Rimac segítségével dolgoznak a projekten.

A Rimac neve hét éve derült égből villámcsapásként robbant be az autóiparba a Concept One villanyos szupersportautó kapcsán: az 1,65 tonnás elektromos négykerekű közel 1100 lóerős volt, ami ma is fantasztikus teljesítmény, de ne feledjük, hogy ezt hét éve tette le az asztalra a maroknyi, de igencsak elszánt mérnökből álló horvát csapat. Azt pedig ugye nem kell bemutatni, hogy az elmúlt hét évben milyen nagyot fejlődtek az elektromos autók...

A pletykák szerint a Rimac fog segédkezni az Audinak az R8 elektromos utódjának kifejlesztésében

És ezzel párhuzamosan a Rimac is: a tavaly prezentált Rimac C_Two már bő 1900 lóerőt és 2300 Nm-t biztosít vezetőjének, amivel az összkerekes rakéta 2 másodpercen belül (!) képes abszolválni a 0-100 km/h-s sprintet és egy villanyautótól egészen hihetetlen a 412 km/h-s végsebesség is. Az akkumulátor kapacitása nem kevesebb, mint 120 KWh. Hihetetlen számok ezek.

A Rimacra különben nem meglepő módon több nagy autógyártó is felfigyelt, az elmúlt években számos tárgyalást folytatott a horvát cégvezető a különböző autóipari óriásokkal – nemrégiben például a Hyundai fogott össze a Rimac csapatával egy elektromos sportautó okán és az sem véletlen, hogy a Porsche új elektromos modelljét is az elsők között próbálhatta ki a Rimac fiatal, de tapasztalt ‘frontembere’, aki igencsak jó véleménnyel volt az első villanyos Porschéről.

Hihetetlen autókat készít a Rimac: a C_Two például közel 2000 lóerős és brutálisan gyors...

Az Audira visszatérve, a pletykák szerint tehát a négykarikások is ‘lepaktáltak’ a Rimac-kal, márpedig ebből biztosra vehetjük, hogy az R8 elektromos utódja igencsak potens jószág lesz. A műszaki részletekről egyelőre túl korai találgatni, de állítólag 4-5 éves távlatban kell gondolkodni, az elektromos négykarikás sportkocsi teljesítménye pedig akár az 1000 lóerőt is megközelítheti; az akku 100 kWh körüli lehet, ami akár 500 km megtételéhez is elegendő.

Azért titkon bízunk benne, hogy az elektromos R8 mellett továbbra is lesz V10-es Audi R8... – galéria