A Volvo Cars és az Uber a két vállalat közötti szoros stratégiai együttműködésének következő lépéseként a napokban bemutatta azt a közösen fejlesztett szériagyártású autót, amely önállóan képes önmagát vezetni, vagyis egy teljesen autonóm négykerekű.

Az Uber és a Volvo Cars még 2016-ban között együttműködési megállapodást; a két vállalat azóta számos olyan prototípust fejlesztett ki, amelyek elősegítették a vállalatok autonóm gépjárműveket érintő fejlesztési tevékenységeit. A most prezentált Volvo XC90 az első olyan sorozatgyártású modell, amely az Uber önvezető rendszerét alkalmazva képes a teljesen önálló manőverezésre.

Az XC90 már alapváltozatában is olyan meghatározó biztonsági funkciókkal bír, amelyek lehetővé tették, hogy az Uber beépítse a modellbe saját autonóm rendszerét. Ez lehetővé teszi, hogy az Uber hálózatában a jövőben önvezető autókat állítsanak szolgálatba, megteremtve egy autonóm fuvarmegosztó szolgáltatás alapjait.

A Volvo Cars autonóm közlekedésre kész szériagyártású járműve számos tartalék rendszerrel biztosítja a kormányzást és a fékezési funkciók működőképességét, valamint tartalék áramforrással is rendelkezik. Amennyiben az elsődleges rendszerek bármelyike bármely okból kifolyólag meghibásodik, a tartalék rendszerek késlekedés nélkül megállítják az XC90-et.

A Volvo által beépített tartalék rendszereken kívül az Uber önvezető technológiájához egy sor olyan beépített, illetve az autón kívül elhelyezett érzékelőt terveztek, amelyek városi környezetben képesek biztonságosan működtetni és irányítani a járművet.

A Volvo járműplatformjával kombinált Uber önvezető rendszer a tervek szerint (majd valamikor…) alkalmassá válik arra, hogy Felügyelő – azaz az autonóm közlekedésre felkészített, arra alkalmas területeken a jármű működését ellenőrző és vezérlő, különlegesen képzett Uber alkalmazott – nélkül is biztonságosan, megbízhatóan nyújtson autonóm fuvarmegosztó szolgáltatást.

A frissen bemutatott, autonóm közlekedésre alkalmas szériamodell egyike annak a több tízezer autonóm közlekedésre előkészített alapjárműnek, amelyet a Volvo Cars és az Uber között 2016-ban kötött kereskedelmi megállapodást értelmében az autógyártó a következő évek során átad a szolgáltatónak.

A Volvo a mostanihoz hasonló, autonóm alapjármű-koncepcióra építve tervezi a 2020-as évek elején bevezetni leendő autonóm gépjárműveit. A leendő SPA2 platformra épülő, új generációs Volvo modelleken bevezetésre kerülő új technológiák között olyan funkciók is megtalálhatók lesznek, amelyek arra egyértelműen kijelölt területeken – például autópályákon vagy körgyűrűkön – lehetővé teszik a felügyelet nélküli autonóm közlekedést.

A Volvo Cars meggyőződése (velünk ellentétben…), hogy az autonóm mobilitás nagymértékben javíthatja a közlekedés biztonságát, és ezáltal az egész emberiség javára szolgálhat, ha az összes autó képes lesz önállóan közlekedni. Amíg ez a pillanat el nem jön, a technológia legalább képes tehermentesíteni a vezetőt az unalmas vezetői ‘feladatoktól’ például dugóban és autópályákon.