Ha egy sportautó-márkába új életet akarunk lehelni, akkor kiindulásnak egy szuperautó sosem rossz ötlet. A Lotus pedig pont ezt teszi az Evijával, amely egy kicsit aggasztó mértékben előzi meg a korát, mindenesetre ahhoz már 2000 lóerős teljesítménye is elég, hogy felkapjuk a fejünket. A Lotus újraértelmezéséhez most új logó is érkezett, amely az eddigi megoldás letisztultabb verzióját tárja szemeink elé.

A Volvót is birtokló kínai Geely sportautós márkája úgy akar új fejezetet kezdeni történelmében, hogy nem felejtik el hagyatékukat, amelyet Colin Chapman mesteri alkotása testesít meg. A Seven a maga egyszerűségével és pehely súlyával tudott igazán naggyá válni, a Lotus pedig éppen erre a filozófiára alapozva egyszerűsítette a logót. A benne szereplő betűk is a neves alapítóra utalnak, ugyanis Anthony Colin Bruce Chapman volt az egykori vezér teljes neve.

Ha pedig új logó, nézzük meg, hogy mire alapozva kíván nagyot lépni előre a Lotus! A teljesen elektromos csúcsragadozójuk, azaz az Evija egyébként is hamarosan bemutatkozik a nagyközönség előtt a Monterey Car Week rendezvény keretein belül. Egész pontosan augusztus 16-án rántják le a leplet a gyáriak a várva várt modellről. A Kaliforniában megrendezésre kerülő seregszemle programja egyébként a bolygó legdrágább autóihoz vonzza a látogatókat, épp ezért a Lotus számára is fontos az esemény, hiszen néhány tehetős vevő lehet, hogy már előre lefoglal magának egy-egy példányt a bemutatásra kerülő hiperautó első szériájából.

Az utastér is az exkluzivitást, valamint a csúcsképességeket tükrözi

Persze az exkluzivitás okán nem mindenki, csupán néhány kiválasztott újságíró és esélyes vásárló láthatta eddig az Eviját, azonban ezúttal már előttünk sincs titok. A fotókon minden elfogultságot mellőzve lenyűgözően fest a brit csúcsmodell, amely büszkén gyarapíthatja a hiperautók egyre nagyobbra duzzadó táborát.

Az Evija meghajtásáról összesen négy elektromotor gondoskodik, amelyek összesen mintegy 2000 lóerő (!) és 1700 Nm leadására képesek. A gyártó szerint mindez természetesen 3 szekundum alatti 0-100-as sprintre elegendő, mi több, a Lotus büszkesége az ígéretek szerint mintegy 9 másodperc alatt a 300 km/h-t eléri, miközben a csúcstempó a 320 km/h-t is meghaladja, ami egy elektromos modell esetében hihetetlen érték.

Félelmetes bestia, a villanymotoroknak köszönhetően mégis némán támad majd

Vélhetően nem csupán az egyenesekben remekel majd az Evija, hanem a négy villanymotornak köszönhetően a kanyarokban is különösen potens lehet, és nem meglepő módon a Nürburgring Nordschleife leggyorsabb széria elektromos autójának címére is pályázni fog. A britek várományosa 2,1 millió dolláros áron lesz kapható, már amíg el nem kapkodják a szemfüles gyűjtők a mindösszesen 130 példányt.