A Porsche Cayenne Turbo S egykoron a világ leggyorsabb SUV modelljének számított, ám a kisebb méretű, de hasonlóan izmos konkurensek azóta megfosztották az érdemtől. Az alig egy hete bemutatott 680 lóerős hibrid változatot is elsősorban a jelentős tömeg fosztja meg a Nürburgring SUV-királya címtől, de egy rekordot így is felállított egy svéd versenypályán.

A svédországi Gotland Ring egy meglehetősen kanyargós, trükkös versenypálya, amelyet 3 perc 51 másodperc alatt teljesített a csúcshibrid Cayenne. A teljes pálya azonban meglehetősen hosszú (7,4 km), így ez bő 115 km/h-s átlagsebességnek felel meg. Nem túl combos, de most jön a csavar: a pálya nagyobb része ugyanis építés alatt áll és nincs leaszfaltozva.

A belső kamerás felvételen jól látható, amint Tim Schrick, német versenyző és televíziós személyiség sokszor széles mosollyal terelgeti a Cayenne Turbo S E-Hybrid-et a nem éppen mindennapi körülmények között, helyenként 180 km/h-val haladva kavicsos úton. Az érdekes „rekorddöntés” a Cayenne sokoldalúságát hivatott prezentálni, ami szerintünk sikerült is. Ha pedig felkeltette a csúcsmodell az érdeklődésüket, itt bővebben olvashatnak a típusról.