A bolognai (Olaszország) Guglielmo Marconi repülőtér és a Lamborghini büszkéne jelentette be a napokban, hogy a repülőtéren egy vadonatúj Lamborghini Huracán LP580-2 ‘Follow Me!’ autó állt szolgálatban. A Huracán LP580-2 modell különlegessége, hogy testvéreivel ellentétben a V10-es, 5,2 literes szívó benzinmotor 580 lóereje és 540 Nm-es csúcsnyomatéka csak a hátsó kerekeket hajtja, ezáltal a legélvezetesebben vezethető Huracán modellről beszélhetünk.

A történetben az oximoron nem más, minthogy az adott repülőtértől függetlenül sárga kockás, és természetesen feltűnő, sárga megkülönböztető fényekkel is ellátott ‘Follow Me!’, magyarul ‘Kövessen!’ felvezető autók szerepe annyi, hogy azon légijármű vezetőjének, amely előtt a ‘Follow Me!’ járművek gurulnak, követnie kell a felvezető járművet és eközben elsőbbséget élvez minden egyéb járművel szemben a reptéren. Ilyenkor minden egyéb járműnek félre kell húzódnia.

Ebben a feladatkörben a hangsúly a mérsékelt sebességen van, márpedig a mérsékelt tempó nem éppen összeegyeztethető egy Lamborghini Huracánnal. Erre a feladatra tehát meglehetősen sok praktikusabb járművet fel tudnánk sorolni a sportautónál, persze nem kérdés, hogy kizárólag presztízsszempontból és a figyelemfelkeltés miatt esett a választás az olasz csődörre. A bolognai repülőtér és a Lamborghini együttműködése különben nem új keletű a ‘Follow Me!’ autók terén...