A BMW X6 bő egy évtizede teremtette meg a nagyméretű SUV kupék kategóriáját, most pedig az új X5 tudását bevetve lép új generációja. Még nagyobb méretekkel, még jobb felszereltségekkel és négy potens motorral áll rajthoz, a márka történelmében először (opcionálisan, 169 ezer forintért) pedig világító hűtőrács is kérhető hozzá. A típus már rendelhető, az alábbiakban eláruljuk az árakat is.

A kategóriateremtő négykerekű harmadik nemzedéke letisztult formanyelvvel nyomatékosítja magabiztos és tekintélyt parancsoló kisugárzását. Az új BMW X6 26 milliméterrel hosszabb (4935 mm) és 15 milliméterrel szélesebb (2004 mm), mint közvetlen elődmodellje. A dinamikusan elnyújtott karosszériaarányok 6 milliméterrel alacsonyabban (1696 mm) igyekeznek hatásos kiállást biztosítani. Az újdonság tengelytávolsága 42 milliméterrel nőtt, így már 2975 mm.

Hangyányit tágasabb és alacsonyabb - az X4 stílusában újult meg

A frontrész leginkább szembetűnő újítása a nagyméretű, egyetlen elemből formált BMW-hűtőrács, amely mindkét szélén egy-egy ponton szinte összeér az első fényszórókkal. Világújdonságként opcionálisan világító hűtőrácsot is kérhetünk a modellhez, amely nyitásnál és zárásnál, de akár menet közben is működhet. Emellett magától értetődő a teljes LED-es megvilágítás, amely a BMW lézerfényszórójával is kombinálható, amit a már jól ismert világoskék szín fémjelez. Alapfelszereltség a 19 colos kerék – mi itt meg is állnánk, de akár 22 colosra is van lehetőség.

Az X5 elrendezése és lehetőségei fogadnak belül

Az új BMW X6 is elérhető M sportcsomaggal, amely a szokásos aerodinamikai és kozmetikai átdolgozások mellett nagyobb fékeket, adaptív futóművet (opcionálisan légrugózást vagy dőlésstabilizálós Professional M légrugós futóművet), sőt, akár sport kipufogórendszert, hátsó differenciálzárat és összkerék-kormányzást is tartalmaz. Utóbbi négy tétel egyébként 1,5 milliós pluszt tesz ki.

Az utastér az X5-ben látott megoldásokat hozza el: az elrendezés és az igényes kialakítás már ismerős. A hátsó ülések 40:20:40 százalékos arányban dönthetőek, amivel az alaphelyzetben 580 literes csomagteret egészen 1,53 köbméterig növelhetjük. Ez egyébként nagyjából megfelel az előd méretének. Az opcionális extrafelszereltségeket egyesítő portfólió kimagasló tételei között a masszázsfunkcióval felszerelt, multifunkciós első ülések, a négyzónás automata légkondicionáló, a termoelektromos (fűthető és hűthető) pohártartók, a prémium minőségű üvegből készült gombok és kapcsolók, a Sky Lounge funkcióval kiegészített panoráma üvegtető, az Ambient Air légfrissítő csomag és a Bowers & Wilkins Diamond+ 3D Surround audiorendszer is megtalálható.

A személyre szabási lehetőségek továbbra is zavarbaejtőek lesznek

2019 novemberében az új BMW X6 kétféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrással érkezik meg az utakra. A motorpaletta csúcsán az 530 lóerős V8-as benzinmotorral szerelt BMW M Performance modell áll. A BMW X6 M50i (vegyes minimális fogyasztás: 10,4 l/100 km, WLTP szerinti vegyes fogyasztás 12-13 liter) mellett dízelként a négyturbós M50d található a kínálatban (vegyes minimális fogyasztás: 6,9 l/100 km, WLTP szerint 8,2-9 literes átlag) a szokásos 400 lóerővel. Míg előbbi 4,3, addig utóbbi 5,2 másodperc alatt tudja le a 0-100-as sprintet és nevükhöz hűen szériában kapják meg az M-es kezelést (az összkerékkormányzást és a dőlésszabályozós légrugós futóművet leszámítva). Mivel ez utóbbi önmagában kétmillió forint, a csúcsváltozatok alapárai sem csekélyek: a benzines 29,1, a dízel pedig 28,3 millió forinttól elérhető.

Novemberben jönnek az első példányok, rögtön négyféle motorral, 265-től 530 lóerőig

A józanabb portfólió mindkét képviselője szintén összkerékhajtással és nyolcfokozatú bolygóműves automatával elérhető már alaphelyzetben is. A háromliteres, turbós, sorhatos erőforrások közül a benzines 40i 340, a dízel 30d pedig 265 lóerőre képes (vegyes minimális fogyasztások 8,0 és 6,1 l/100 km, WLTP szerint átlagosan 10,6 és 8 liter). Előbbi 5,5, míg utóbbi 6,5 másodperces 0-100-as sprintet tesz lehetővé és csak a beszálló dízel nem képes felgyorsítani 250 km/h-ig (230 a vége). Cserébe a 30d a kínálat legolcsóbb tagja a maga 21,59 millió forintos árával, aminél a 40i bő 700 ezer forinttal kerül többe.

Világújdonság az enyhén világító vesék, amiért 169 ezer forintot kérnek

Az új BMW X6 sportos kvalitásait elektronikusan vezérelt BMW M differenciálzár is támogathatja, a hátsó tengelybe épített technológiát az M Sport felszereltségi csomag részeként vagy az ugyancsak opcionális extrafelszereltségként megrendelhető xOffroad csomag részeként érhetik el a bajor prémiumgyártó ügyfelei. Utóbbi 996 ezer forintos ára az adaptív légrugózást is tartalmazza (a szabad magasság 80 mm-es intervallumban történő állításához) és terepes üzemmód-váltóval koronázza meg mindezt.

Terepes csomag is van, de a legtöbb vásárló az M Sport felé tör majd

Emellett természetesen asszisztensek tekintetében is nagyon jól áll a modell, a személyre szabást pedig a bőséges kínálatot még inkább kiterjesztő Individual megoldásokkal lehet fokozni, de ezek kínálata a későbbiekben fog bővülni. Az opciókkal Dunát lehetne rekeszteni, de mivel az alapfelszereltség is nagyon jó, ezért listaáron 25-26 millióból már ki lehet hozni egy jól felszerelt 30d-t vagy 40i-t. Persze a másik véglet is képviselteti magát: ha nagyon elszállunk az extrázással, akkor 530 lóerővel a 40 milliós határt is átléphetjük.

21,6-tól és bő 29 millióig terjedő alapárakkal - galéria

Ahogyan elődmodellje, úgy az új BMW X6 is az egyesült államokbeli Spartanburg városában készül majd. Az újdonság piaci premierje 2019 novemberében veszi kezdetét, de már most rendelhető.