Címkék: AutoPalace | Budapest | Range Rover Evoque

2018. december 16. vasárnap, 06:59

 

A Land Rover itthon is bemutatta luxus márkájának a legújabb modelljét, a látszat ellenére teljesen megújult Evoque-ot. Az újdonság hibridhajtással és új padlólemezzel lép színre.

 

Az angol terepjáró specialista 2010-ben mutatta be az első generációs Evoque-ot, amely a belépő szintű Range Rover. A kompakt prémium szabadidő-autóval kapcsolatos tervek bejöttek, mert az egyik legfontosabb küldetését teljesítette: az új modell vásárlóinak a legnagyobb része más márkáktól érkezett. A másik pozitívum, hogy az első generáció számai igen jól mutatnak: 722096 darab fogyott belőle. Szerencsére nem csak a vevők, hanem az újságírók és különféle szervezetek is díjazták, mert 200-nál több díjat nyert. Ezt a siker sztorit kell folytatnia az új változatnak, amelyet nem sokkal a világpremiert követően láthattunk Budapesten.  



A második generáció már a kereszt motoros prémium padlólemezt kapta meg, és a megszokott nagy-szilárdságú, könnyű acélok mellett, sok alumíniumot is tartalmaz.
A méretei a következőképen alakultak az újdonságnak: a hossza 4371 milliméter, ehhez 1904 mm-es szélesség tartozik, a magassága pedig 1649 mm. A hátsó lábteret nagyban befolyásoló tengelytávolság húsz millimétert nőtt, így 2681 millimétert mutat ez az érték.   



A beltér
Az utastérben visszaköszön a minimalista formaterv, amely kiegészül a Range Rover Velárnál bevezetett, - és azóta már a többi Range Rover által is használt -  két képernyős, központi kijelzővel. A jól kezelhető és gyors rendszer sebességére külön figyelmet fordítottak és a képernyő felbontása is megfelel a mai igényeknek. A kényelemről a 8, 10, 14 és 16 úton, motorosan mozgatható első ülések gondoskodnak. Az új padlólemez előnye az utastérben is "tetten érhető",  ugyan is a csomagtartó térfogata az elődhöz képest tíz százalékot növekedett, így most már 591 liternyi tér várja a csomagokat. Ha lehajtják a hátsó üléseket, akkor 1383 liternyi helyre lehet pakolni.









Technologia
Eltünteti az autó elejét és monitort csinál a visszapillantó tükörből. Nézzék; újdonságok összeszedve a gyártói bemutató videóban



Motorok
Jelenleg a kétliteres, Ingenium motorcsalád erőműveivel érhető el az Evoque, ez azt jelenti, hogy a belépő szintet a 150 lóerős dízel jelenti első hajtással, utána jön 180 és a 240 lóerős változat. Ezekhez 380, 430 és 500 Nm nyomaték társul. A benzines erőműveknél 200, 240, és 300 a lóerők száma, ezekhez az adatokhoz 340, 365 és 400 Nm társítható.
Az autók gyorsulása elég jó, a legfürgébb a 300 lovas benzines, aminek 6,3 másodperc szükséges a százra gyorsuláshoz, utána jön a 7 és 7,2-es érték. Az utóbbit a legerősebb dízel produkálja. A "leglassabb" a 10,2 másodperces százas sprintet produkáló, 4x4-es, 180 LE-s dízel.

Egy éven belül landol a három hengeres modell, de ettől nem kell tartani, mert a mai divathullámnak megfelel és a tölthető hibrid rendszerben fog szerepet kapni. A másik újdonság is a zöld hullámon át érkezik: ez pedig a 48 voltos lágy hibrid technikát felvonultató erőmű.




Terepen

Mivel a Land Rover valódi terepjárási képességeket kínáló márka, erre a területre is rendesen összpontosítottak a fejlesztésnél. Az újdonság 60 centis vízben tud gond nélkül közlekedni, a terepszögei, pedig a következőképpen néznek ki: elől 30, hátul 25 fokos, a szabad-magasság pedig 212 milliméter.
Az árak a prémiumságot tükrözik, 12,1 milliótól indul az első-hajtású változat, dízel motorral.

 


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER