A legjobb közös játékok, amikkel a fiú és lány gyerkőc is eljátszhat

Borítókép: A legjobb közös játékok, amikkel a fiú és lány gyerkőc is eljátszhat Forrás: Pexels.com
Ha kisfiú és kislány is van a családban, a játékok száma könnyen megduplázódik. Ahogy pedig egyre nagyobbak lesznek a gyerekek, a viták száma is megnő hirtelen, mert nehéz igazságosan eldönteni, hogy épp babázás vagy autóversenyezés legyen a program.

Sokat segít a helyzeten, ha olyan játékokat szerzel be, amihez mindketten szívesen nyúlnak. Ha közösen is tudnak játszani vele, az pedig egyenesen főnyeremény.

Összeszedtünk pár példát, amivel tuti nem lőhetsz mellé!

Slime

A változatos színekben pompázó, esetenként csillámmal megbolondított trutyi őrületesen hódít a gyerekek között. Az otthoni elkészítésben akár az egész család részt vehet, már pár összetevőből lehet kutyulni házi slimeot. Persze aki nem szeretne ezzel bíbelődni, a boltokban is pikk-pakk be tudja szerezni, otthon pedig garantált lesz a siker, a gyerekek közösen nyúzhatják, dobálhatják, nyomogathatják.

Lego

Nem csak megunhatatlan szórakozás forrása, a kreativitást is istenien fejleszti a legózás. Egy doboznyi alapanyaggal szinte végtelen építményt hozhatnak létre, a köréjük szőtt történeteknek pedig csak a képzelet szabhat határt. Slusszpoén, hogy legóval egy csomó lakberendezési trükköt is kivitelezhetünk.

Puzzle

Kortól függően választhatsz kevesebb vagy több darabból álló kirakóst, így belőheted, hogy lekösse őket, de ne legyen túlságosan nehéz számukra. Ha olyan képet választasz, ami mindkettőjüknek izgalmas, biztosan szívesen dolgoznak rajta együtt, a csapatmunka és közösen létrehozott végeredmény még jobban összekovácsolhatja a gyerekeket.

Klasszikus kártya-és társasjátékok

Ha vége a szabadtéren rohangálós időszaknak, szinte életmentő lehet egy jó társas, amit az egész család szeret. Egy pakli francia vagy magyar kártyával 5-6 féle játékot biztos te is csípőből be tudsz dobni, de a lista szinte végtelenségig bővíthető. Ha biztosan van több játékos is, érdemes komplexebb, asszociációs vagy stratégiai társasokat is bevetni mint a Dixit vagy a Catan telepesei.