Senki ne rágódjon ezen, majd a PB eldönti!

Lovász Péter 2019. november 11. 17:50 2019. nov. 11. 17:50

Vajon ki lesz Borkai Zsolt utóda a győri polgármesteri székben? Győr szép városában mostanában ez a legfontosabb közéleti kérdés. Jelöltek vannak, folyik a találgatás. Ha Győrben akadna valamely talpraesett bukméker, szép pénzt kereshetne, ha megfelelő oddsok mellett fogadási ajánlatot tenne, hogy ki lesz a befutó.

Pillanatnyilag öt érdemes személy neve forog közszájon, a leginkább esélyesnek látszó kandidáltról már rövid életrajzokat is közreadott a sajtó, ámbár valamennyien azt mondják, korai még jelöltségről beszélni - annál is inkább mert még senki nem kérte fel őket, hogy vállalják a megbízatást. 

Végül is hogyan jelöl Győrben polgármestert a Fidesz? Van jelölő bizottság? Van a helyi Fidesz-szervezetnek az alapszabályban rögzített módszere, valamint testülete, amely felsorolja a potenciális jelöltek nevét, s kiválasztja azt az egyet, aki majd a választók elé áll? Van esetleg valami előválasztás-féle? 

Nem tudunk semmi ilyesmiről. Azt tudjuk, hogy a jelölt személyéről Budapesten, a Fidesz legfőbb vezető testületében döntenek majd, s miután Győr városlakóinak stabil többsége egyelőre a Fidesz támogatója, nagyon valószínű, hogy a fővárosban kiválasztott és megnevezett személy megkapja a voksok többségét az új választáson. A bukméker-irodában az lesz a nyerő, aki szerencsés lesz Orbán Viktor jelöltjét előre megnevezni. 

Ilyen kiválasztás már volt Magyarországon, fontos posztokra a Politikai Bizottság állított jelöltet és Kádár János mondott rá áment. Az emberek pedig engedelmesen voksoltak.Előválasztás, nyilvános vita a jelöltek között, a helyiek akaratának szondázása - ilyesmiről akkoriban szó sem esett. Ahogyan Győrben most sem. Senki ne rágódjon ezen, majd a PB eldönti!