Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Október 29. 11:32, hétfő | Helyi

Megharapta egy nő a mentőápolót Győrben

Megharapta egy nő a mentőápolót Győrben

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádol egy nőt, aki a mentőautóban megharapott egy mentőápolót.

Az ötvennégy éves nő tavaly nyáron Győrben, egy nagyszabású sporteseményen volt önkéntes, ahol rosszul lett. Epilepsziás tünetei miatt a közelben szolgálatot teljesítő rendőrök mentőt hívtak hozzá. A kiérkező mentőautóba a hölgy ugyan beszállt, de a vizsgálatokat elutasította. Kórházba szállítása során a biztonsági övét többször kikapcsolta, majd felállt az autóban.

A biztonsági öv utolsó visszakapcsolásánál az elkövető két kézzel ráfogott a mentőápoló jobb kezére és beleharapott a csuklójába. Az ezt követő dulakodás során a földre esett a mentőápolónál lévő 200 ezer forint értékű táblagép is, amely összetört.

A mentőápoló harapott sérülése nyolc napon belül gyógyult, azonban a harapásoknál súlyos sérülések, vagyis elfertőződés és ínsérülés is gyakran előfordul. Emiatt a testi sértési cselekmény is súlyosabban minősül.

Az elkövetővel szemben hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

Forrás: 24.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense