5 élelmiszer, amit eddig rosszul tároltunk

tojás élelmiszer étel avokádó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy bizonyos élelmiszereket egész életünkben rosszul tároltunk. Mutatjuk, melyek ezek!

Tojás

A tojást a közvélekedés szerint ajánlott a hűtő ajtajában tárolni. Ez azonban rossz szokás, ugyanis a nyitogatás és a hőmérsékelt-változás hatására a tojások gyorsabban megromlanak.

Mogyoró

A mogyorót a többség vagy a pulton tárolja vagy az asztalon, ám ha szeretnénk megőrizni friss ízét, akkor jobb, ha fogyasztásig inkább a hűtőbe tesszük.

A mogyorót is rossz helyen tároltuk Forrás: Fir0002 / Wikipedia

Liszt

Sütés után általában zacskóstól együtt a szekrénybe tesszük a lisztet, pedig ajánlott lenne egy tiszta, légmentesen záródó edénybe átönteni, hogy megnöveljük felhasználási idejét.

Pezsgő

A pezsgőt szeretjük hűtve fogyasztani, ám ha sokáig a hűtőszekrényben tároljuk, az íze már nem lesz igazi, a hűvös és száraz levegő ugyanis árt a benne lévő buborékoknak. Tároljuk inkább más hűvös helyen és csak a fogyasztás előtti napon tegyük hűtőbe.

Avokádó

Az avokádót többnyire éretlenül vásároljuk meg az üzletekben, ezért ki kell várni, hogy otthonunkban érjen meg. Ha azonban hűtőszekrénybe teszed, akkor késlelteted a folyamatot. Tarts inkább szobahőmérsékleten – ajánlja a DailyMail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.