Közlekedés

Érdnél befejeződött a kisiklott mozdony műszaki mentése - újraindult a vonatforgalom

Vasárnap hajnaltól ismét teljes útvonalon közlekednek a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon. Már nem kell pótlóbuszokra átszállni Kelenföld és Százhalombatta között.

2019.07.14 07:35ma.hu
fotó: MÁV

A tervezettnél korábban, vasárnap 10 óra helyett már szombaton éjfél előtt befejezték az érdi vasútállomásnál kisiklott mozdony műszaki mentését és a beemelés, daruzás miatt elbontott felsővezeték helyreállítását. Ennek köszönhetően vasárnap hajnaltól ismét teljes útvonalon közlekednek a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon. Már nem kell pótlóbuszokra átszállni Kelenföld és Százhalombatta között - tájékoztatta a ma.hu-t a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

Vasárnap 10 óráig érvényben marad a Déli-Kelenföld, Keleti-Kelenföld közötti szakaszokra a forgalomkorlátozások miatt bevezetett felármentesség (IC pót- és/vagy helyjegy esetén).

Pénteken 22 órakor 30-40 vasúti szakember közreműködésével kezdték meg a visszaemelését és elszállítását annak a mozdonynak, amely hétfőn délután Érden engedély nélkül elindult, a csonkavágány végén az ütközőbakot kiütötte, majd kisiklott. Az érdi Velencei út közelében lévő töltés szélén állt meg. A 126 tonnás mozdony a vonatközlekedésben a hét folyamán nem okozott gondot, azonban a visszaemelés és elszállítás idejére le kell állítani a vonatforgalmat, valamint a közúti közlekedést is a Velencei úti híd érintett szakaszán. Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszok szállították az utasokat a műszaki mentés végéig.

Szombaton reggel 6 óráig tartott a felsővezeték-hálózat visszabontása, ezt követően állították fel a darut. Ennek segítségével délelőttre már annyira sikerült visszavontatni a mozdonyt a csonkavágányra, hogy negyed tizenegytől feloldhatták az útzárat Érden, a Velencei úti vasúti felüljárónál.

A mozdonyt szombat délután sikerült visszaemelni a sínekre. Ezt követően elbontották a darut és még késő este megkezdődhetett a biztosítóberendezés kábeleinek helyreállítása, valamint a felsővezeték visszaépítése, amely mintegy 6 órát vett igénybe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.