Törökországba költözteti a Negro gyártását a Mondelez

negro cukorka
Önnek melyik (volt) a kedvence?
Vágólapra másolva!
A snackgyártó Mondelez International vállalat áthelyezi a Negro cukorkák gyártását a törökországi Gebzében található üzemébe jövő év június végéig. Ezzel megszűnik a Győri Keksz Kft. által üzemeltetett cukorkagyár működése Győrben.
Vágólapra másolva!

Kertész Péter, kommunikációs tanácsadó elmondta, hogy az üzemben dolgozó 35 embert csütörtökön értesítette a gyár vezetősége a döntésről.

Október végéig pedig befejeződik a Halls cukorkák gyártásának áttelepítése a cég új cukorka- és rágógumigyártó üzemébe, a lengyelországi Skarmibierzbe,

amelyet 2016. év elején jelentettek be.

Képünk illusztráció Forrás: Negro.hu

A kommunikációs tanácsadó emlékeztetett, hogy 2016 közepén kezdte meg a tárgyalásokat a potenciális vevőkkel a Mondelez International csoporthoz tartozó Győri Keksz Kft. a Negro és vele együtt az azt gyártó győri bázis eladásának ügyében, amelyek sikertelenek voltak, mert

nem találtak olyan vevőt, amely biztosítani tudta volna az üzem és a Negro márka hosszú távon is fenntartható működését és növekedését.

A cég vezetősége megkezdte a tárgyalásokat a szakszervezettel, reményeik szerint november végéig sikerül tisztességes és méltányos szociális megállapodást létrehozni. A cég minden segítséget megad munkavállalóinak, hogy a régióban ismét el tudjanak helyezkedni.

A cukorka nem tűnik el

A cukorkák minőségére nincs hatással a gyártás áthelyezése. A Gebzében található gyár a vállalatcsoport egyik legtapasztaltabb cukorkagyártó létesítménye, az áttelepítést követően a Negro fenntartható módon versenyképes marad.

A Mondelez Hungaria Kft. a Mondelez International cégcsoport tagja. Magyarországon a győri üzemen kívül

Székesfehérváron rendelkeznek gyártóegységgel, ahol hétszáz ember dolgozik.

Győrben a Negrót és a Halls cukorkákat gyártják, a székesfehérvári gyár portfóliójába pedig

  • a Milka kekszes csokoládék,
  • a Győri édes,
  • az Albert,
  • a Háztartási keksz,
  • a Pilóta,
  • a Vaníliás karika,
  • a TUC,
  • a LU és
  • Ritz mini kekszek,
  • valamint a Disko és a Zlate keksztermékek tartoznak.

A nyilvános céginformációk szerint a Győri Keksz Kft. árbevétele tavaly 8,3 milliárd forint volt, egymilliárd forinttal több, mint az előző évben.

Nyeresége viszont 54 millió forint, 162 millió forinttal kevesebb, mint 2016-ban.

A Mondelez International a világ 160 országában értékesíti termékeit. Az Amerikai Egyesült Államokban székelő vállalat nettó árbevétele tavaly elérte a 26 milliárd dollárt (7198 milliárd forint).