Sokba került a drónok garázdálkodása a londoni reptéren

Airbus A320
An Airbus A320-214 commercial plane registration G-EZWJ of low-cost carrier EasyJet is seen landing at Geneva Airport on November 20, 2017 in Geneva. / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI
Vágólapra másolva!
A londoni Gatwick repterét még tavaly december 19 és 21 között kénytelenek voltak leállítani a hatóságok, mivel drónokat észleltek a kifutópályák környékén. Emiatt több száz járatot kellett törölni, hiszen hatalmas biztonsági kockázatot jelentett, hogy bárki berepülhet egy drónnal arra a részre, ahol utasszállítók ereszkednek le, vagy éppen szállnak fel.
Vágólapra másolva!

Az EasyJet is érintett volt a tavaly decemberi gatwicki járattörlésekben. A légitársaság bejelentette,

hogy összesen 19 millió dollárjukba került a reptér átmeneti lezárása. Abban a két napban összesen 400 EsyJet járatot töröltek.

A decemberi fennakadás ellenére az easyJet remek évet zárt, a cég adózás előtti profitja éves szinten 41 százalékot emelkedett a szeptember 30-án véget érő pénzügyi évben. A vállalat közleménye szerint óriási kereslet van irántuk Európa szerte.

illusztráció Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A drón-incidens miatt egyébként összesen 1000 járatot kellett törölni London második legforgalmasabb repterén.

A rendőrség azóta sem tudta elkapnia a tetteseket, ráadásul január 9-én a londoni Heathrow reptér közelében is drónokat láttak.