Vendettára készül az Euroligában a Sopron Basket

Fegyverneky Zsófia, sopron mez
Sopron, 2018. február 28. Giorgia Sottana, a török Fenerbahce (b) és Fegyverneky Zsófia, a Sopron játékosa a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén, a Sopron Basket - Fenerbahce mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2018. február 28-án. A magyar csapat 60-55-re kikapott. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Amikor 2018. október 24-én az Euroliga-újonc francia Carolo Basket 80-74-re legyőzte a sorozat tavalyi ezüstérmesét, a Sopront, mindenki óriási meglepetésről beszélt. Azóta helyreállt a világ rendje, csütörtökön este pedig a bosszú ideje is elérkezhet. Persze, szigorúan csak a sportpályán, a Novomatic Aréna parkettáján.

Október 24. óta nagyot változott a világ.

A B-csoportban a Sopron hét forduló után 4 győzelemmel és 3 vereséggel állt a második helyen. Szerdán újabb meccseket játszottak, ezeken az orosz Kurszk 73-70-re nyert a lett Riga ellen, míg a Fenerbahce is legyőzte a görög Olimpiakoszt. A legnagyobb meglepetés a spanyolországi Salamancában született, ahol a török Hatay idegenben 73-65-re nyert. Csak emlékeztetőül: ennek az idénynek az eddigi legtökéletesebb játékával, tavaly december közepén a Hatay otthonában nyert 66-55-re a Sopron.

Most érezhetjük igazán, hogy micsoda bravúr volt az a diadal.

A Carolo elleni csütörtöki meccs pikantériája egy spanyol játékos, Queralt Casas lesz, aki az ősszel 18 pontot dobott a Sopronnak.

A higanymozgású spanyol lány ma már a Sopron játékosa,

köszönhetően Roberto Iniguez és a magyar klub vezetése szemfülességének. Casast az ősszel tette szabadlistára a Carolo, a magyar együttes azonnal lecsapott rá.

Ő tehát biztosan ott lesz a csütörtöki összecsapáson, nem úgy Határ Bernadett, aki térdsérülést szenvedett. Nagy kérdés, hogy Iniguez edző mikor veti be a hosszú ideje sérült Tina Jovanovicot, aki az őszi utolsó hazai EL-meccsen a Riga ellen már ott ült a kispadon. Igaz, Jovanovics a Cegléd elleni bajnokin sem játszott még, nem valószínű tehát, hogy éppen a Carolo ellen tér vissza.

A Sopron Basket - Carolo Basket női kosárlabda Euroliga-mérkőzésről a helyszínről számol be az Origo.