. Ma Gedeon napja van.
A Beton arca 6.0
2019-09-15 02:14:37
A Beton arca 6.0

A Beton arca 6.0

Hatodik alkalommal látható a mára már nagy hagyománynak örvendő Beton Arcai kiállítást Pécsen, a Nick Galériában.
 
Ebben az esztendőben július 15-29. között rendezték meg Szigetmonostor szívében a két hetes betonművészeti alkotótelepet, nyolc művész - szobrász, betonszobrász - részvételével, akik alkotásokat készítettek a település számára. Ez az év a víz jegyében zajlik, Szigetmonostor a Duna által közrefogott szigetcsoport része, az idei betonművészeti alkotásoknak is ez volt a fő motívuma.

Az ország szinte minden pontjáról érkező alkotók - Dobolán Judit, Fekete Lilla, Kuti László, Mindák Gergely, Szilágyi Csilla, Varga Tibor, Veres Balázs -  mellett idén először egy kanadai művész, a montreáli  David Umemoto is meghívást kapott. Ezzel a szervezők egyben új hagyományt szeretnének útjára indítani, ami egyben a művésztelep nemzetközivé válását is jelentené, támogatva a hazai és a külföldi alkotók  közötti kulturális párbeszéd kialakulását.
 
A hatodik Beton Arcai kiállítás a korábbi évekhez hűen idén is a LAFARGE Cement Magyarország Kft. támogatásával valósult meg. A cég a beton, mint értékteremtő anyag szerepére kívánják ezáltal  felhívni a figyelmet.

Mint Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Értékesítési és marketing igazgatója elmondta, a művésztelep munkáját több éve támogatja a vállalat, a kiállítás is része az együttműködésnek. Kitért arra is, az idei témaválasztás azért is érdekes, mert a Földön a víz és a beton a legtöbbet használt alapanyag és a szobrászok segítségével még hangsúlyosabbá tudták tenni a kettő anyagkör szoros kapcsolatát.

A kiváló minőségű cement és mészkőliszt nem csupán alapanyagként szolgált, de segítségükkel az alkotók bebizonyíthatták azt is, hogy a beton sokszínű felhasználási módjaival bőven túlmutat az építőipar által megszokott felhasználási kereteken. Az izgalmas tárlat arra is tökéletes alkalmat teremt, hogy mindenki elgondolkodhat rajta,  nem minden az, aminek látszik.
 
A Beton Arcai 6.0 Kiállítás október 13-ig tekinthető meg a Nick Art&Design Galériában Pécsen, a Király utca 1. szám alatt.

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsett rendezik meg a Tervezz te is ökoházat! országos verseny döntőjét.
Bővebben >>