. Ma Emma napja van.
Jótékonysági koncert Miklósa Erikával
2019-05-16 02:32:55
Jótékonysági koncert Miklósa Erikával

Jótékonysági koncert Miklósa Erikával

A rászoruló gyermekek javára ad jótékonysági hangversenyt a 90 éves Pécsi Rotary Club május 17-én a Kodály Központban.


A Pécsi Rotary Club 90 éves megalakulása alkalmából szervezett jótékonysági hangverseny teljes bevételét a tehetséges, de rászoruló pécsi fiatalok támogatására használja fel. A Pécsi Rotary Club a város egyik legpatinásabb civil szervezete. Akárcsak Miklósa Erika, az est szólistája, a szervezet sem első alkalommal áll a mostanihoz hasonló jó ügy mellé, felhívva és lehetőséget adva a segítségnyújtásra a társadalomnak.


A 30-as években sokat dolgoztak a város közügyeiért, jelentős közszolgálati tevékenységet és kimagasló karitatív feladatokat vállaltak. Adományokat gyűjtöttek szegény családoknak, adakoztak a kárpátaljai gyerekek megsegítésére, magyarországi üdültetésére, valamint pénzt gyűjtöttek a Mecseken épülő Rotary sétány kialakítására.


A Club 1942-es megszűnése után 1991-ben alapították újjá és ma a Magyarországon működő 53 Rotary Club közül is kimagasló tevékenységet folytat. Közel 100 millió forintos adomány összegyűjtésével a Pécsi Gyermekkórház műszereit, életmentő berendezéséit cserélték ki külföldi – főleg amerikai – klubok támogatásával. 2014 óta szervezői a Pécsi Rotary Adventnek, mely a város egyik legnagyobb jótékonysági eseménye. Közel húsz éve támogatják a kimagasló művészeti tevékenységű fiatalokat. Évente 6-7 Rotary Díjas életpályáját segítik a Művészeti Gimnáziumban.


A Pécsi Rotary Club 33 fős tagsága folytatja az alapítók és az elődök munkáját, mely a jószándékról, a segítőkészségről, a barátságról és a humánumról szól.


A koncert szólistája, a Kossuth- és Liszt-díjjal kitüntetett koloratúrszoprán, Miklósa Erika  ugyancsak szívesen támogat számára is fontos társadalmi ügyeket és rászorulókat. Önkéntes jótékonysági munkájáért az Emberi Erőforrások Minisztériuma által alapított Pro Voluntarius díjat adományozták neki.  


Miklósa Erika a Pannon Filharmonikusokkal már többször állt a pécsi közönség elő és minden alkalommal képes elvarázsolni hihetetlen hangjával a Kodály Központ soraiban ülőket, így az sem meglepő, hogy valamennyi előadása teltházat vonz. Az esten olyan méltán közkedvelt operarészletek hangzanak el, mint a Carmen – Habanera Bizet operájából vagy a nagysikerű Summertime Gershwin Porgy és Bess című művéből, Júlia dala Gounod Rómeó és Júliájából és a Kacagó dal Johann Strauss népszerű A denevér című operájából. A Pannon Filharmonikusokat Vass András, a zenekar állandó karmestere dirigálja.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>