Baltával támadt egy férfi barátnőjére, mert a nő csak barátként tekintett rá

2019. március 18., 10:34

Szerző:

Egy férfi még 2017 áprilisában, egy internetes társkereső oldalon megismerkedett egy nővel, ezt követően több alkalommal találkoztak. A vádlott és a sértett 2017. augusztus 6-án este Környén, egy hétvégi házban találkoztak. A vádlott nem tudta elfogadni, hogy a sértett csupán barátként tekint rá, ezért elhatározta, hogy megöli – áll az ügyészségi közleményben

Miután a sértett elaludt, a vádlott egy 30 cm hosszúságú baltával a fejét többször megütötte. A férfi úgy vélte, hogy a sértett meghalt, ezért a helyszínt elhagyta. A vádlott az esti órákban feladta magát a rendőrségen. A bűncselekmény helyszínére érkező rendőrök megállapították, hogy a sértett még él, majd a mentők kórházba szállították.

A súlyos koponyasérülések a nő életét közvetlenül veszélyeztették, a szakszerű orvosi ellátás hiánya miatt a helyszínen életét vesztette volna.

A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat ellene, és fegyház fokozatú szabadságvesztés büntetést, illetve közügyektől eltiltást indítványozott.