Félig lerágott állati csontvázakat, szemétdombra lökött haldokló kutyát, friss tetemekből lakmározó disznókat találtak a kiskunmajsai rémtanyán

2018. november 16., 12:19

Szerző:

Huszonként disznó, tizenhat tehén, huszonöt birka és két kutya menekült meg egy kiskunmajsai tanyáról, most épp az állatorvosi kezelésük zajlik, hogy meggyógyítsák őket – írja a Blikk a Patásmentő alapítvány bejegyzése nyomán.

Az állatok elképesztő körülmények között éltek: a tulajdonosuk nem adott nekik sem enni, sem inni, amelyik beteg lett, haldoklott, azt

egyszerűen kidobta a szemétdombra meghalni. Hulláikból egy tömegsír keletkezett az épület mögött, félig lerágott csontvázak és friss tetemek hevertek szerteszét, utóbbiakból disznók lakmároztak.

Az alapítvány figyelmét a szomszédok hívták fel minderre. Miután kivonultak, értesítették a helyi jegyzőt, aki elrendelte az összes állat elkobzását.

„Az összes birka és disznó rühes volt, a teheneket is elhanyagolták. Az udvaron egy szál takarmány nem volt, de még víz sem volt az állatok előtt.

A gazda egyik kutyája ki volt dobva meghalni egy szemétdombra.

Nem bír lábra állni. Fáj neki még az érintés is...” – számoltak be a borzalmas állapotokról Facebook-oldalukon:

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.