Olyan átéléssel ropták a kalocsai néptáncos gyerekek, hogy beszakadt alattuk a színpad

Megadták a módját.

2019. július 18., 14:23

Szerző:

Olyan keményen ropták a kalocsai néptáncosok Görögországban, hogy beszakadt alattuk a színpad

A nyári fesztiválszezonban a Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület néptáncosai hazánk több részén és külföldön is fellépnek. A Bokréta nevű, 39 táncost tömörítő csapat  a múlt héten a görögországi Paraliaban rendezett nemzetközi fesztiválon egyedüli magyar résztvevőként kápráztatta el a közönséget – írta a Korona FM100 anyaga nyomán a Sokszínű Vidék.

A kalocsai néptáncosok
Fotó: Kalocsabokreta.hu

– Az első este olyan dinamikusan táncoltak a gyerekek, hogy beszakadt alattuk a színpad. Én hátul álltam, a zenét irányítottam, és láttam, hogy ebből baj lesz, ezért kiabáltam, hogy ne ugráljanak olyan dinamikusan. De ők úgy értették, hogy még jobban ugráljanak. A kalocsai mars végén, a kivonuláskor szakadt be a színpad,

egyik táncosunk pedig combig besüllyedt az vizes színpadon, de szerencsére nagyobb baj nem történt."

– mesélte Koszta Krisztina tánctanár.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.