103,6 milliárd forintnyi megbízást söpört be tavaly júniusig Mészáros Lőrinc vasútépítő cége

2019. március 18., 17:40

Szerző:

A Mészáros Lőrinc-féle Opus Global Nyrt. közvetett tulajdonában és konszolidációs körében működő R-Kord Építőipari Kft. aktív szerződésállományának értéke közel 20 százalékkal, azaz 20,3 milliárd forinttal bővült 2018. június végéhez képest - közölte a tulajdonos az MTI-vel.

A közlemény ismerteti: az R-Kord Kft. 51 százalékos üzletrésze a 2018-ban végrehajtott tőkeemelési sorozat részeként, tavaly novemberben került az Opus Global tulajdonába. A vasútépítéssel összefüggő biztosító- és távközlő berendezések, valamint vasúti felsővezeték építése, karbantartása, tervezése és engedélyeztetésére specializálódott építőipari vállalat

2018. június 30-ra számított apportértékében 103,6 milliárd forinttal vették figyelembe az akkori szerződésállományt. 

A társaság középtávú célja, hogy határokon átnyúló vasútfejlesztési projekteken keresztül kiterjessze tevékenységét a közép-kelet-európai régióban is – írták.

Mészáros Lőrinc vagyona 2018 végére meghaladta a 381 milliárd forintot. Ezzel az egykori felcsúti polgármester megelőzte az elmúlt három évben listavezető  OTP-vezért, Csányi Sándort – írta decemberben a Forbes.