Belföld

23 macskát és 2 kutyát foglaltak le két békéscsabai állatkínzótól

Állatkínzással gyanúsít a rendőrség két békéscsabai nőt. Anya és lánya a Kazinczy lakótelepen laknak és összesen 23 macskát és két kutyát tartottak két lakásban. Az állatokat nem etették, nem itatták és nem gondozták megfelelően. Orvosi ellátásukról, a lakások tisztán tartásáról nem gondoskodtak, emiatt a lépcsőházban is bűz terjengett.

A 76 éves nő és 54 éves lánya egy közeli társasházban laktak és sokszor napokig nem mentek át az állataikhoz. A magukra hagyott kutyák és macskák mindkét lakásban szinte folyamatosan ugattak, nyávogtak, zavarták a társasház lakóinak nyugalmát.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság az egyik szomszéd bejelentése után, tavaly novemberben az összes állatot lefoglalta és állatkínzás gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Az egyik macska olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy elpusztult, 14 állat esetében pedig kimutatható volt, hogy az éheztetés és az elhanyagoltság miatt szenvedtek és betegedtek meg. A rendőrség a nyomozás befejezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik