Belföld

Sittre vágná az ügyészség az esztergomi ámokfutót

Volanbusz(210x140).jpg (Array)
Volanbusz(210x140).jpg (Array)

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Esztergom belvárosában kukát borított fel, virágokat szórt szét, hirdetőtáblákat tört el, és akit a bűncselekmény elkövetését megelőző hetekben ugyancsak garázdaság miatt ítélt felfüggesztett szabadságvesztésre.

A férfi februárban bokszerrel támadt egy söröző kerthelyiségében az egyik vendégre, őt négy alkalommal megütötte, amely miatt  a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el. Az Esztergomi Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte júliusba, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A férfit nem nagyon hatotta meg az ítélet. 19 nappal később a Rákóczi téren lévő egyik üzlet előtt elhelyezett szemetes kuka tartalmát a járdára kiborította, majd a közeli beton virágládából a virágokat kitépte, és az útra dobálta. A férfi az út túloldalán lévő cukrászda előtti két beton virágládából is kitépte és szétdobálta a virágokat.

A férfi ezt követően a Vörösmarty utcán haladva először felborította a parkolási tilalomra figyelmeztető vas állványt, majd egy fa kapuról letépte a „Kérem a bejáratot szabadon hagyni” feliratú táblát. Ezt követően egy állateledel bolt falán lévő hirdetőtáblát tépett le, majd egy másik üzlet üveges hirdetőtábláját kézzel betörte, a fa keretet a falból részben kitépte és eltörte, a hirdetőtáblát pedig kidobta az útra.

Az ügyészség fogházat kért a belvárosi ámokfutóra azzal, hogy tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint rendelje el a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik