Belföld

DK: Összeül az Európai Néppárt elnöksége Gruevszki miatt

Rendkívüli ülésre összehívják a Gruevszki-ügy miatt a Fideszt is a tagjai között tudó Európai Néppárt elnökségét 

jelentette be az ATV Egyenes beszéd című műsorában Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője. Az ellenzéki politikus szerint a héten Strasbourgban folyamatosan érdeklődtek tőle a magyar helyzettel kapcsolatban.

Amint arról több cikkben is beszámoltunk, Magyarországon kért menedékjogot Nikola Gruevszki, volt macedón miniszterelnök, akinek ősszel kellett volna megkezdenie két éves, hivatali visszaélés miatt kiszabott börtönbüntetését. A politikus a jelenlegi hírek szerint magyar diplomáciai segédlettel szökött meg Macedóniából és Szerbián keresztül érkezett a hét elején Budapestre.

Schöpflin György, a Fidesz EP-képviselője nem tudta megerősíteni Molnár értesüléseit. Az ATV Kontra című műsorában azt mondta: tudomása szerint a tiranai magyar nagykövetségen kért menedékjogot az ex-kormányfő és onnantól kezdve minden, ami történt, a jogi formákat követte.

Hozzátette azt is, hogy a visszaszolgáltatás lehetősége továbbra is adott, nem dőlt el még semmi, ugyanakkor nem merné egyértelműen kijelenteni, hogy a volt kormányfő gazdasági bűncselekményt követett el, ugyanis Macedóniában erős összefonódás van a politika és a gazdaság között.

Kiemelt kép: Europress/Miniszterelnökség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik