Belföld

Titkolja a kormány, mennyiért bérelnek ingatlant Schmidt Máriától

Mindenképpen drága belvárosi irodaházra volt szükség az Agrárminisztérium elhelyezéséhez.

Bár közpénzből fizetik, nem árulja el a kormány, mennyiért bérlik Schmidt Mária családi cégétől azt a belvárosi ingatlant, ahová nemrég átköltöztették az Agrárminisztériumot – írja a hvg.hu, amely pert indított a közérdekű adatok kiadásáért.

A tárca legalább 2022-ig marad az egyik legdrágább belvárosi részen lévő Vigadó Palota Irodaházban, amit a BIF Nyrt. ad bérbe. A tőzsdén jegyzett, milliárdos részvénytársaság legnagyobb, többségi részvényese a PIÓ-21 Kft., vagyis a kormány a saját kormánybiztosának érdekeltségébe tartozó cégtől bérel irodaházat közpénzből. Megjegyzik: a kft-ben kisebbségi tulajdonos Ungár Péter, az LMP képviselője.

Az Agrárminisztérium azzal utasította el a hvg.hu közérdekű adatigénylését, hogy a vonatkozó törvény alapján nem ők minősülnek adatkezelőnek, szerintük a minisztériumok infrastrukturális ügyei a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság hatáskörébe tartoznak. A KEF azonban a jogszabályba foglalt határidőn belül nem válaszolt az adatigénylésre. A portál ezért a Fővárosi Törvényszékhez fordult. (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik