Belföld

Koloncnak nevezte, elzavarta hazulról a kisfiait egy nagykanizsai férfi

Kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat egy négygyermekes nagykanizsai férfi ellen, aki éveken át szóban és tettleg is bántalmazta feleségét és közös gyerekeiket. Kiskorú fiait több esetben is elkergette otthonról.

A pár 1995-ben házasodott össze. A kapcsolatukból négy, jelenleg 7 és 24 év közötti gyermek született. A szülők viszonya egy idő után megromlott az apa  munkanélkülisége, és labilis mentális állapota miatt. Az 50 éves férfi a betegsége miatt mindenkiről rosszat feltételezett, és dühkitörései voltak.

Kiszámíthatatlan viselkedése miatt a család folyamatos félelemben élt. Előfordult, hogy a lánya kihívta a rendőröket, mert az apja tört-zúzott a lakásban. Az anya négy évvel ezelőtt albérletbe költözött a gyerekekkel, de a férje ott is fenyegette őket. Előfordult, hogy az óvodába együtt autózva a nőt minden előzmény nélkül megütötte, majd kidobta a mozgó járműből.

A történtek miatt a Nagykanizsai Járásbíróság 60 napra megelőző távoltartást rendelt el a férfival szemben,. Az anya azonban kötődött a férjéhez, ezért visszaköltözött hozzá a gyerekekkel. Később felnőtt gyermekeik elköltöztek, a férfi viselkedése azonban nem változott.

A férj és a feleség hol együtt élt, hol szétköltöztek. Az anya egy időben külföldön vállalt munkát, a gyerekeket pedig a férjére hagyta. A megyei kormányhivatal nagykanizsai gyámügyi osztálya családgondozót és esetmenedzsert rendelt ki a gyerekek mellé, az apa azonban a szakemberekkel szemben is agresszív magatartást tanúsított.

Elhanyagolta a rábízott gyerekeket, koloncnak nevezte őket, és rendszeresen meg is verte. Többször felügyelet nélkül hagyta a kisfiúkat, illetve az óvodában is folyamatosan konfliktusai voltak a nevelőkkel. Nem egy esetben rendőrök keresték meg az apát, vagy ők vitték haza az egyik gyereket, aki a szülője keresésére indult.

A kiskorúakat többször elzavarta otthonról, a gyerekek ilyenkor a rokonaikhoz menekültek. A vádirat szerint a férfi a magatartásával súlyosan veszélyeztette gyermekei érzelmi-értelmi fejlődését.

Fotó: Illusztráció/ MTI Lakatos Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik