A következő élő közvetítés része Karácsony Gergely az új főpolgármester, tíz megyei jogú városban győzött az ellenzék

Fekete Győr András: Orbán Viktor első történelmi vereségét szenvedte el

Felállt a Momentum elnöksége, hogy értékelje a választási eredményeket. Elsőként a párt kerületi polgármesterjelöltjeit szólították színpadra, majd Soproni Tamás, Déri Tibor és Havasi Gábor után előlépett az elnökség is, majd az egész kampánycsapat.

Fekete Győr András úgy kezde beszédét:

Nyertünk.

Majd úgy folytatta, lehetőséget nyertek arra, hogy megdöntsék azt az elnyomáson alapuló kormányrendszert, ami már kilenc éve szorongatja Magyarország torkát. Kiemelte továbbá, igaz, hogy nyertek, de győzni csak akkor fognak, ha azt a rendszerváltást, ami ma elkezdődött, 2022-ben sikerül befejezniük. Erre jó esélyt lát a mai eredmények tükrében, mint mondta,

kilenc évvel a NER megalapítása után Orbán Viktor első történelmi vereségét szenvedte el.

Ezután elmondta, tudja, hogy a választók azt várják tőlük, hogy felszámolják a korrupciót, ők pedig nem akarnak ebben csalódást okozni, ezért fő feladatuknak tekintik, hogy a korrupt elemeket és személyeket kiirtsák a hazai közéletből, legyen szó ellenfélről, vagy szövetségesről.

Fekete Győr az egész Momentum-közösség nevében gratulált Budapest új főpolgármesterének, Karácsony Gergelynek, majd hosszan ünnepeltette a Budafok-Tétényen végül alulmaradó Havasi Gábort, valamint a VIII. kerületben győzedelmeskedő civil jelöltet, Pikó Andrást, akit a Momentum kért fel az indulásra. A legnagyobb tapsot ezzel együtt a párt két új fővárosi polgármestere, az Újpesten nyerő Déri Tibor, és az V. kerületben győzedelmeskedő Soproni Tamás kapta, az este során már sokadszorra.

A mi generációnk nem élt még elnyomásban, nem tudjuk, hogy az Orbán-rendszer hogyan reagál, ha megérzi az elszámoltatás szagát. Készüljetek fel! Mert támadni fognak benneteket, de mi itt leszünk, és megvédünk titeket

– zárta beszédét a Momentum elnöke.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik