Élet-Stílus

Sam Smith nem vallja magát se férfinek, se nőnek

Sam Smith énekes volt a legutóbbi vendége Jameela Jamil Instagramos talkshow-jának, ahol elárulta, hogy nem igazán azonosul se a férfi, se a női genderrel.

Mindig valóságos háborúban álltam a testemmel és elmémmel. Néha nőként gondolok magamra magamban. Néha fel is tettem a kérdést magamnak, hogy akarok-e változtatni műtéttel a nememen. Ez valami olyasmi, amin még mindig gondolkodok néha.

Ugyanakkor rengeteg beszélgetést hallgatot genderfluid emberekkel, amik segítettek neki realizálni, hogy ő teljesen normális az, ha ő nem akar egyikként sem identifikálódni.

Nem vagyok se férfi, se nő, valahol a kettő közt vagyok valahol a spektrumon.

A genderfluiditásnak egyébként van tudományos alapja, ugyanis szemben a biológiai nemünkkel, amivel születünk, a társadalmi nemünk egy sokkal összetettebb dolog, sokkal inkább egy spektrumon helyezkedik el az ezzel kapcsolatos identitásunk, mintsem egy bináris A és B opció lenne, ami kizár minden egyéb lehetőséget.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Protect @samsmith at all costs! Head to my IGTV to see this bloody beautiful, VERY candid interview from @samsmith A TOTAL HERO! @i_weigh ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Jameela Jamil (@jameelajamilofficial) által megosztott bejegyzés, Márc 15., 2019, időpont: 9:11 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt kép:  Dave J Hogan/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik