Élet-Stílus koronavírus

Koronavírus: kísérteties videó a szellemvárossá vált Vuhanból

A 11 milliós kínai nagyváros egy apokaliptikus film díszletére hasonlít.

A CGTN kínai televízió a YouTube-csatornáján tett közzé egy videót arról, hogyan néz ki a koronavírus-járvány középpontjában álló Vuhan városa, miután a több mint 11 millió embernek otthont adó települést lezárták a hatóságok. A videót Yang Ke kínai fényképész készítette a szellemvárossá változott Vuhanról, ami pont úgy néz ki, mintha csak egy apokaliptikus filmbe csöppentünk volna.

Az utcán sehol nem látni embereket, az utcák teljesen üresek, és a nagy, többsávos utakon is csak egy-két autó lézeng. Bár a városból a Shanghaiist cikke szerint nagyjából ötmillióan elutaztak, még mindig több millió ember rekedt Vuhanban, akik követve a hatóságok utasítását nem jönnek elő otthonaikból.

Közben már száz fölé emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak a száma, és hongkongi tudósok közlése szerint már 40 ezer ember is megfertőződhetett. Németországban is megerősítettek egy koronavírusos megbetegedést.

Kínai vírus: kell-e félnünk Magyarországon?
A Vuhan-koronavírus keményebb, mint a 2003-as SARS-világjárvány volt, és nagy valószínűséggel eljut Magyarországra is. Ám a tudósok inkább Afrika miatt aggódnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik