Gazdaság

Bezár a győri üzem, Törökországban készül majd a Negro cukorka

Kapcsolódó cikkek

Ma még két műszakban gyártják a Negro és a Halls cukorkákat a Győri Keksz Kft.-nél, de az üzem (és a márkák) tulajdonosa, a Mondelez úgy döntött, hogy jövő június végéig fokozatosan csökkenti a termelést és végül bezárja az üzemet. A magyar találmánynak számító Negro nem szűnik meg, de a gyártását Törökországba helyezik át — írta meg a G7.

A magyar gyár folyamatosan áll le, október végén elköltöztetik Győrből a Halls előállítását, majd jövő június végére a Negróét is. Győrben összesen 35 munkavállalónak kell majd felmondani. Kertész Péter, a Mondelez kommunikációs tanácsadója elmondta: fel fogják nekik ajánlani, hogy Székesfehérváron, a csoporthoz tartozó csokoládé- és kekszgyárban álljanak munkába.

A lap hozzáteszi: ismerve a magyar munkaerő mobilitási hajlandóságát, illetve annak elég nagy hiányát, nem valószínű, hogy a győri dolgozók átköltöznének Fejér megyébe. Annál is inkább, mert Győrben a cukorgyárihoz hasonló állást manapság elég könnyű találni, a város környéki üzemek szinte kivétel nélkül munkaerőhiánnyal küszködnek.

Fotó: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik